USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.55

Комуністи грають на боці Тимошенко, - Кость Бондаренко

5 Серпня 2008 11:48
Політолог Кость Бондаренко під час прес-конференції у Луцьку розповів, що дві позапарламентські сили зараз впевнено «набирають обертів», - про це 5 серпня інформує репортер «Волинських Новин».
 
Як вважає Бондаренко, у «Народній Самообороні» почалися «бродіння». Сам Луценко, як стверджує політолог, дрейфує в бік Тимошенко. У самій же НС «одні хочуть створювати новий проект», частина схиляється до підтримки Прем’єрки. Інші, як Жванія, взагалі думають лише про своє самозбереження. Його, за словами Костя Бондаренка, Президент хоче все-таки запроторити за ґрати.
Сам же Луценко зараз залишився без команди і може вдало бути використаним Секретаріатом Президента «в ролі сліпого знаряддя» на майбутніх президентських виборах для «відтягування» голосів від Юлії Тимошенко.
У Блоці Литвина, каже Бондаренко, бачать свого лідера лише спікером парламенту. На думку Костя Бондаренка, це не дивно, адже згідно з Конституцією у разі відставки Президента його обов’язки виконуватиме керівник Верховної Ради.
Компартія зараз веде спільну гру з БЮТ, хоча і критикє їх: «Комуністи, якою би не була влада, підтримують її, одночасно критикуючи», - розповів політолог.
Щодо позапарламентських сил, то, на думку пана Бондаренка реальних претендентів на проходження до парламенту є два – ВО «Свобода» Олега Тягнибока і Союз лівих сил Василя Волги, котрі впевнено розвиваються.
«Свобода», починаючи як регіональна галицька партія, зараз динамічно розвивається. Наприклад, я був дуже здивований, коли російськомовний таксист з Дніпропетровська сказав мені, що він і його сім’я голосували за партію Олега Тягнибока», - розповів пан Бондаренко. Так, у Вінниці у порівнянні з попередніми роками ріст голосів за «Свободу» – у 8 разів, а у Шевченківському районі Києва – в три рази. Загалом це політолог пояснює загальною радикалізацією суспільства.
Союз Лівих Сил, котрий очолює Василь Волга розвивається в основному на Сході та Півдні. Туди переходять цілі осередки «вітренківської» ПСПУ. Дуже деградує, за словами Костя Бондаренка, Соціалістична партія, у ПСПУ – внутрішні конфлікти, втрата фінансування.
Водночас, зазначив політолог, націонал-демократи «більше конфліктують між собою, ніж з кимось іншим».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 5 Серпня 2008 17:01
На боці Тимошенко грають всі - хочуть вони того чи ні!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus