USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Конфлікт під ВР: поліція не пропускала мітингувальників з їжею

18 Жовтня 2017 16:44
Під Верховною Радою у Києві 18 жовтня триває протестна акція. Мітингувальники займаються організацією побуту наметового містечка, розбитого під парламентом. У ході цього між протестувальниками та правоохоронцями виник черговий конфлікт. Зокрема, правоохоронці не пропускали через блокпости активістів із карематами, спальниками. Також учасники мітингу заявляють про перешкоджання правоохоронців при спробах пронести в містечко харчування і воду, пише Цензор.Нет.

«З їжею теж саме. У них же команда добу не пускати. Воду не пускають, продукти не пускають. Щоразу шоу влаштовувати?», - обурюються учасники мітингу.

Ситуацію спробували залагодити нардепи Єгор Соболєв і Семен Семенченко. Зокрема, Соболєв зазначив, що учасники мітингу принесли каремати та їжу, а не зброю, і команда не пропускати їх це, на його думку, провокація.

У підсумку мітингувальникам довелося перекидати спальники і каремати через блокпост правоохоронців.

Тим часом правоохоронці організували коридор для проїзду в Раду. За їхньою інформацією, це зроблено для проїзду в Раду президента Мальти, а також для безперешкодного виходу народних депутатів із Ради.

Своєю чергою, народний депутат Антон Геращенко оприлюднив на своїй сторінці у Facebook відео з-під Верховної Ради, на якому провокатори з числа мітингувальників б'ють поліцейського, який раніше воював на Донбасі.

«На відео, яке я зараз публікую, видно як натхненні організаторами акції негідники, ногами б'ють лежачого на землі 27-річного поліцейського Ігоря Яценка, учасника АТО. Це так, панове організатори, Ви бачите боротьбу за свободу і демократію в Україні? Це так Ви хочете насаджувати європейські цінності в Україні?», - прокоментував він оприлюднені кадри. При цьому Геращенко зазначив, що правоохоронці лише забезпечували безпеку мітингувальників, «щоб уникнути повторення трагедії 31 серпня 2015 року, коли в результаті кидка гранати загинули четверо нацгвардейців».
Нагадаємо, 17 жовтня під Радою відбувся мітинг із вимогою провести політичну реформу в Україні. За інформацією організаторів заходу, ключовими вимогами учасників акції будуть зміна системи виборів в Україні, зокрема, перехід до пропорційної системи з відкритими списками, обмеження політичної реклами на телебаченні, створення антикорупційного суду, обмеження депутатської недоторканності.

Під час мітингу правоохоронці блокували нардепів і активістів, які намагалися пронести намети для мітингувальників під Радою. Пізніше, під час спроби пронести намети через блокпости почалися сутички мітингувальників і правоохоронців (на розі вулиць Садової та Грушевського). Унаслідок зіткнень під Радою постраждали щонайменше три людини (двоє цивільних і поліцейський). Зокрема, у поліцейського - травми голови, його госпіталізували. За цим фактом відкрито кримінальне провадження. Крім того, в поліції повідомили про крадіжку майна Нацгвардії. У підсумку, учасники мітингу почали встановлювати намети під Радою. Усього було встановлено 60 наметів. Крім того, увечері між мітингувальниками і Нацгвардією під ВР сталася ще одна сутичка.

Мітингувальники вирішили, що оргкомітет акції і наметовий табір залишаться стояти під Радою, наступний збір людей оголосили на четвер.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Народ Показати IP 18 Жовтня 2017 17:05
Всі на майдан! Пора скидати хунта-клан!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus