USD 39.40 39.74
  • USD 39.40 39.74
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.70 9.86

Конфлікт у Луцькому районі вирішували криками та молитвою

24 Вересня 2008 09:25
Планований виїзний прийом першого заступника волинського губернатора Віталія Заремби у Чарукові Луцького району переріс у зібрання, де чи не єдиним питанням був конфлікт щодо майнових та земельних питань між місцевими мешканцями і ВАТ «Луцьке РТП». Про це 24 вересня інформує репортер «Волинських Новин».
 
До Чарукова прибули голова правління Відкритого акціонерного товариства «Луцьке РТП» Сергій Приступа, голова Луцької райдержадміністрації Володимир Демчук, його заступник Василь Підвальний та інші. Натомість першого заступника губернатора не було.
 
Всього зібралася понад сотня селян. Перед ними виступив голова комітету спілки власників майнових та земельних паїв Анатолій Гайдук, який проінформував про позитивні рішення Луцького міськрайонного суду щодо 101-го позову про розірвання договорів оренди з «Луцьким РТП». За його словами, майнові паї жителів Чарукова не персоніфіковані і не проіндексовані, а саме майно – «у критичному стані». Як стверджує пан Гайдук, «ферми валяться», «машинно-тракторний парк зведений практично до нуля».
 
Поміж інших претензій селян до ВАТ «Луцьке РТП» і його керівника Сергія Приступи, які пролунали на зібранні, – неналежна сплата зарплатні, оренди паїв, недоглянуті поля та худоба й інше. Серед селян неодноразово лунали заклики до того, щоб орендарем замість «Луцького РТП» стало СГ ТзОВ «Городище», яке очолює Анатолій Никонюк.
 
Сергій Приступа вважає, що дії «членів так званого комітету» у Чарукові пов’язані з бізнесовим інтересом пана Никонюка. Голова правління ВАТ «Луцьке РТП», натякаючи на подальші судові позови, наголосив, що ні міськрайонний суд, ні апеляційний, а лише Верховний Суд може поставити остаточну крапку у спірних питаннях.
 
Це неабияк обурило присутніх жителів Чаруківської сільради, адже судова «тяганина» фактично блокує осінньо-польові роботи. Голова Луцької РДА Володимир Демчук попросив пана Приступу «відпустити» селян і не затягувати судових процесів. На думку посадовця, громада сама має право вирішувати, з ким їй працювати. За словами пана Демчука, у нього наразі практично відсутні законодавчі механізми щодо врегулювання конфліктної ситуації.
 
Загалом, дискусія була досить емоційною, «на високих тонах». Так, наприклад, репортера «Волинських Новин» жителі села безпідставно звинувачували у тому, що «його проплатив Приступа». Врешті-решт, учасники зібрання помолилися задля того, щоб Бог допоміг у вирішенні спірних питань.
 
«Волинським Новинам» наразі невідомо, як все-таки розійшлося зібрання. Адже майже тригодинне очікування на першого заступника голови Волинської ОДА Віталія Заремби завершилося нічим.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus