USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Конфліктне» військове містечко на Волині таки продадуть?

6 Листопада 2008 14:45
Доля військового містечка №583 у селі Уляники Рожищенського району стала предметом обговорень під час засідання тимчасової контрольної комісії з питань приватизації Волинської обласної ради. Про це 6 листопада інформує репортер «Волинських Новин».
За словами членів тимчасової комісії, вони раніше самі відвідали це військове містечко, яке розташоване за 30 кілометрів від Луцька. Ні у кого з присутніх не виникло сумнівів у доцільності продажу з аукціону колишнього військового майна, яке там є.
Як розповів директор ДП «КСЛП «Ківерціліс» Микола Вашкевич, попередній аукціон на продаж військового містечка в Уляниках визнано таким, що не відбувся, хоча і було три комерційні структури-претенденти.
Члени комісії зійшлися на тому, що кожну з 11 будівель містечка необхідно продати з аукціону, а територію, яка потрібна для обслуговування цих об’єктів, пропонують надати у користування переможцям. Решту будівель планують списати і демонтувати на будматеріали.
Депутат облради Ігор Гузь запропонував територію військового містечка, яка не буде використовуватися, залишити за громадою і заліснити її. На думку голови контрольної комісії Петра Олешка, будматеріали, які отримають після демонтажу списаних споруд, треба піддати радіологічному контролю. Також пан Олешко вважає, що необхідно закрити ракетні шахти, які зараз становлять небезпеку для людей.
За словами члена комісії Петра Проня, 70 гектарів землі для обслуговування 11 будівель – це «забагато». Депутат-«регіонал» вважає, що цілком достатньо для таких цілей до 15 гектарів землі, оскільки споруди розміщені компактно. Також він вважає те, що радіологічного контролю отриманих будматеріалів робити не потрібно, оскільки це відлякуватиме потенційних покупців.
Врешті-решт комісія своїм рішенням рекомендувала прийняти сесії облради проект рішення «Про відчуження будівель і споруд майнового комплексу військового містечка №583 в селі Уляники Рожищенського району шляхом продажу через аукціон».
Довідково:
Депутат Волинської облради Ігор Гузь під час позачергової сесії Волинської обласної ради 24 липня оголосив депутатський запит, у якому звинуватив керівництво облради в спробі винести на розгляд сесії рішення про виділення у довгострокову оренду колишнього військового містечка у Рожищенському районі.
За інформацією Ігоря Гузя, загальна площа цього військового містечка становить 240 гектарів. На цій території розташовано 75 споруд. Як свідчить депутат облради, 23 липня під час засідання бюджетної комісії керівництво облради на чолі з Анатолієм Грицюком намагалося винести безпрецедентне рішення щодо цього питання.
Як стверджував пан Гузь, без будь-яких узгоджень та аукціонів ПП «Імпалс» хотіло на цій території протягом 4-х років побудувати спортивно-відпочивальний комплекс «Відпочинок і дозвілля для всієї сім’ї» орієнтовною вартістю проекту – 7,5 мільйона євро.
Питання щодо цього військового містечка зняли з проекту порядку денного сесії Волиньради, яка мала відбутись 10 жовтня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus