USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Консул України не побачив проблем з рухом автобусів на кордоні

12 Березня 2024 13:26
Український консул, що прибув на пункт пропуску «Дорогуськ-Ягодин», не побачив проблем з блокуванням пасажирських перевезень, але зустрівся з польськими перевізниками і акцентував на неприпустимості затримки проїзду пасажирських автобусів.

Як пише «Європейська правда», про це повідомило Генконсульство України у Любліні за підсумками поїздки на кордон консула Сергія Царука.

У генконсульстві зазначили, що поліція заперечила факти навмисного блокування протестувальниками пасажирських автобусів.

«Сповільнення руху може бути спричинене технічними причинами, повʼязаними з проходженням через коридор протестувальників інших транспортних засобів. У таких випадках автобуси можуть очікувати до півгодини часу. В моменті перебування консула на місці протесту рейсовий пасажирський автобус безперешкодно проїхав в напрямку України», – розповіли у генконсульстві.

Сергій Царук у розмові з представниками поліції та протестувальниками наголосив на неприпустимості будь-яких затримок руху пасажирських автобусів.

Також Генеральне консульство України в Любліні звернулося з офіційним листом до коменданта поліції Люблінського воєводства з проханням забезпечити в подальшому безперешкодний рух автобусів у місцях проведення протестів.

Читати ще: «Зосін – Устилуг»: польські стайкарі не пропускають на виїзд з України жодної вантажівки

Нагадаємо, надвечір 11 березня віцепрем’єр Олександр Кубраков заявив, що отримав інформацію про випадки зупинки польськими протестувальниками і поліцією пасажирських автобусів, що прямують до і з Польщі. Водночас він не навів деталей, де і коли це відбувалося, та не уточнив кількість таких випадків.

З коментаря посла України у Польщі стало відомо, що повідомлення стосувалися КПП «Ягодин-Дорогуськ». Туди виїхав український консул.

Речник ДПСУ у коментарі «Українській правді» сказав, що українські прикордонники не фіксують проблем із проїздом пасажирського транспорту безпосередньо через кордон із Польщею, але не виключають певних проблем з їхнім рухом на деякій відстані від кордону, де перебувають польські протестувальники.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus