USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.10
  • PLN 9.76 9.92

Український консул виїхав на КПП «Дорогуськ» через звістки про нібито блокування автобусів

11 Березня 2024 18:05
Український консул прямує до пункту перетину кордону «Ягодин-Дорогуськ» у зв’язку з появою новин про випадки зупинки там протестувальниками пасажирських автобусів.

Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на заяву посла України у Польщі Василя Зварича.

«У звʼязку з появою інформації про безпідставні затримки польськими протестувальниками пасажирських автобусів перед пунктом пропуску в Дорогуську, на місце негайно виїхав консул Генерального консульства України в Любліні. Консулом будуть проведені необхідні розмови на місці, щоб унеможливити будь-які затримки руху пасажирських автобусів», – заявив посол.

Він додав, що рух авто і пасажирських автобусів має відбуватися без жодних перешкод, як і до цього часу.

Читати ще: «Зосін – Устилуг»: польські стайкарі не пропускають на виїзд з України жодної вантажівки

Перед цим віцепрем’єр з відновлення Олександр Кубраков заявив, що має інформацію про випадки блокування польськими протестувальниками пасажирських автобусів в обох напрямках. У своєму повідомленні він не уточнював, в районі яких КПП сталися ці випадки та наскільки масово.

Віцепрем’єр позначив у своєму дописі низку польських посадовців і служб, з їхнього боку коментарів ще немає.

Натомість речник Державної прикордонної служби полковник Андрій Демченко у коментарі «Українській правді» сказав, що українські прикордонники не фіксують проблем із проїздом пасажирського транспорту безпосередньо через кордон із Польщею, але не виключають, що інколи їхній рух через місця, де перебувають польські протестувальники, на віддалі від кордону, може бути ускладненим.

«Державна прикордонна служба України не отримувала інформації від польської сторони, що протестувальники на території Польщі обмежують або блокують рух для автобусів. Те, що ми фіксуємо в наших пунктах пропуску: автобуси після оформлення виїжджають в бік Польщі і суміжна сторона їх приймає, а також те що автобуси прибувають з Польщі в Україну.

Дати повну оцінку тому, що відбувається на території Польщі, я не можу. Сподіваюся, що польські протестувальники не блокують рух для автобусів, але зважаючи, що вони знаходяться на автошляхах, які ведуть до та від кордону, не можна виключати, що проїзд автобусів через ці блокадні місця може бути ускладненим», – сказав Демченко.

Читати ще: Вимоги польських протестувальників неможливо виконати: в ЄК пояснили чому

Нагадаємо, наприкінці лютого прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск заявляв, що Україна та Польща ведуть переговори щодо тимчасового закриття кордону для двосторонньої торгівлі товарами. За його словами, це могло бути «тимчасове і болюче для обох сторін рішення», адже Польща продає в Україну більше, ніж імпортує звідти. Водночас міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков заявив, що ніхто з української сторони не веде переговори про закриття кордонів з Польщею.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
дідо Показати IP 11 Березня 2024 19:15
чому президент не їде до Варшави ?
Клава Показати IP 12 Березня 2024 02:19
рольнікі поспивались на протестах і більше не хочуть стояти раком на своїх наділах..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus