USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Контрнаступ ЗСУ на Херсонщині набирає обертів, – британська розвідка

28 Липня 2022 18:25
Після успішних атак Збройних сил України на мости через Дніпро позиції російських військ на правобережжі Херсонщині є дуже вразливими.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки.

«Контрнаступ України на Херсонщині набирає обертів. Їхні сили створили плацдарм на південь від річки Інгулець, яка утворює північний кордон окупованого росією Херсона», – заявили у відомстві.

У британському Міноборони зазначили, що Україна використала свою нову далекобійну артилерію, щоб пошкодити мости через Дніпро, через які здійснювалося постачання російської армії на правобережжі Херсонщини.

«Один із них, 1000-метровий Антонівський міст поблизу Херсона, було пошкоджено минулого тижня. 27 липня 2022 року Україна вдарила по ньому знову, і дуже ймовірно, що зараз він непридатний для використання», – заявили у міністерстві.

У відомстві також додали, що 49-та російська армія, яка дислокується на західному березі Дніпра поблизу Херсона, наразі перебуває у дуже вразливому становищі.

«Херсон, який є найбільш значущим в політичному плані населеним пунктом, що був окупований росією після 24 лютого, зараз практично відрізаний від інших окупованих територій. Його втрата серйозно підірвала б спроби росії намалювати окупацію як успіх», – підсумували у Міноборони Британії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus