USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Контроль роботи, безпека руху та економія: «Київавтодор» поділився досвідом

6 Березня 2020 14:04
У рамках Національного пресклубу «Децентралізація: що далі?», що його організувала Асоціація міст України в рамках проєкту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС) за підтримки USAID, представникам регіональних ЗМІ, серед яких був і журналіст Інформаційного агентства Волинські Новини, провели екскурсію в диспетчерський пункт комунальної корпорації «Київавтодор», аби продемонструвати, які новітні технології можна задіяти у містах з метою покращення якості роботи комунальних служб та економії ресурсів.

«Тут ми бачимо велику цифрову панель, яка загалом має виконувати до п’яти функцій. Наразі це камери з усього Києва. На основних дорогах, розв’язках їх встановлено сім тисяч, – розповів в.о. генерального директора КК «Київавтодор» Володимир Гузема. – Ми можемо в диспетчерській переглянути зображення з будь-якої із них. Більше того, при виході на сервер по кожній камері, по кожній локації можна відкрутити подію, яка була, скажімо, за годину-півтори до цього, та відслідкувати те, що нас цікавить. Це дуже спрощує роботу і щодо контролю за експлуатаційним станом дороги, і щодо трафіку, і щодо швидкого реагування дорожніх служб на ситуацію в місті».
Окрім того, диспетчери «Київавтодору» можуть підключитися до метеостанції та за відеокартами прогнозувати погоду, яка буде в Києві. «Щоправда, поки що ми можемо підключатися тільки до метеостанції «Укравтодору». Цього року відбувається тендер на закупівлю п’яти метеостанцій, які буде встановлено в основних районах Києва. У місті дуже важкий і рельєф, і метеозона. Наприклад, у Шевченківському районі може йти сніг, а в Оболонському – ні. Для того, аби більш ретельно відстежувати ситуацію, ми і встановлюємо ці метеостанції, – пояснює Володимир Гузема. – У диспетчера є прямий зв’язок із кожним диспетчерським пунктом, кожним шляхово-експлуатаційним управлінням. Окрім того, ми підключені до системи «Радар», яка визначає метеоситуацію».

Найцікавіше, чим може похвалитися «Київавтодор», на думку його очільника, – це GPS-навігатори. Кожен автомобіль, що перебуває у підпорядкуванні комунальної корпорації, а це 15 підприємств, оснащений GPS-трекером. «Окрім того, що ми бачимо на карті, де перебуває кожен автомобіль, ще й можемо відстежити, що він робить: чи опущений у нього, скажімо, відвал, чи використовує він розкидувач піско-соляної суміші тощо, – розповідає Володимир Гузема. – Також ми можемо зайти на будь-яку точку транспорту, подивитися пробіг техніки, які роботи вона виконувала, наскільки якісно. По-перше, це важливо для здійснення функції контролю, а по-друге, із появою цієї системи в нас вийшла економія палива 30%. У межах Києва це колосальна сума. Ця система в плані фінансів відбилася в нас буквально за два місяці».

Щодо електронних путівних листів, то алгоритм такий: диспетчери пунктів на ШЕУ виписують їх, надсилають водіям, які отримують ці листи на планшети (нині їх якраз встановлюють на техніку). «Це контроль роботи, безпека руху та економія», – наголосив керівник «Київавтодору».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus