USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку ремонтують двори. Репортаж

10 Червня 2017 23:15
Проведення ремонтних робіт, зокрема на території луцьких дворів, особисто контролюють представники Луцької міської ради.

Так, 10 червня виконувач повноважень міського голови Ігор Поліщук, керівник департаменту ЖКГ Юрій Крась і перший заступник міського голови Григорій Недопад оцінили поточний стан прибудинкових територій у Луцьку.

Зазначимо, що традицію інспектування капітальних ремонтів було започатковано після призначення секретарем міськради Ігоря Поліщука. Зараз виїзди з цією метою відбуваються майже кожного тижня.

«Ми оглядаємо території, де вже зроблено ремонт, спілкуємося з жителями, дізнаємося, які вони мають зауваження, що необхідно доробити. Слідкуємо за тим, аби роботи виконували в належний термін. Необхідно особисто контролювати і спілкуватися з людьми для того, щоб дати об’єктивну оцінку», – відзначив Ігор Поліщук.
Та додав: «Ці ремонти проводяться за кошти місцевого бюджету, а місцевий бюджет формують платники податків, тому люди мають право висловлювати свої зауваження та побажання стосовно того, що відбувається в їхньому дворі, і ми ці побажання враховуватимемо».

Протягом виїзної інспекції представники міськради відвідали двори на вулицях 8 березня, 10 та Грушевського, 16, 18, також оглянули проспект Соборності та вулицю Агатангела Кримського.

На прибудинковій території на вулиці 8 березня, 10 відзначилися місцеві мешканці. Вони за власні кошти та своїми руками облагородили двір: позрізали аварійні дерева, висадили квіти, влаштували зону відпочинку для дітей, розмістили шпаківні й годівниці.
«Ми все зробили в цьому році, все самі. Жителі збирали гроші, кожен виділяв скільки міг», – розповів мешканець двору Андрій Августович.

Цей будинок вирізняється ще й тим, що в ньому проживають 30 дітей, тому особливо актуальним тут є облаштування повноцінного дитячого майданчику.

Місцеві поскаржилися також на те, що зовсім поруч із будинком – колишній ботанічний сад, а приміщення, в якому колись тримали інвентар і яке знаходиться на його території, перетворилося на «притон наркоманів і бомжів».

Завдяки спільним зусиллям жильців, вдалося відгородитися від цієї території сіткою, але, як зізнаються, вони досі дуже хвилюються за дітей.
У дворах на вулиці Грушевського, 16, 18 тривають активні роботи. Як зазначив Юрій Крась, укладання асфальту тут розпочнеться вже наступного тижня, а закінчити всі роботи заплановано через два тижні.
Облаштування пішохідних і велосипедних доріжок на проспекті Соборності розпочалося ще у вересні минулого року. За цей час майже повністю вдалося викласти бруківку, а також встановити уздовж усього тротуару LED-ліхтарі.

Керівник департаменту ЖКГ Юрій Крась зауважив, що під час виконання робіт врахували потреби людей із обмеженими фізичними можливостями.

Ремонт на проспекті має завершитися приблизно через півтора місяця.
На вулиці Агатангела Кримського залишилося лише посіяти газон і змінити сміттєві баки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
Лучанин Показати IP 10 Червня 2017 23:44
На сьомій фото знизу-не доклали бруківку!І вже цілий місяць-ніхто і не збирається докласти три метри бруківки!
Ну модератор читай Показати IP 11 Червня 2017 00:22
А приватний сектор перевірятиме?
Місто N до Ну модератор читай Показати IP 11 Червня 2017 01:23
В приватному секторі проживає порівняно небагато виборців, Тому для влади їхні потреби не цікаві. Кошти виділяються туди де проживає основна маса голосувальників.Судіть самі як "справедливо" розподіляються витрати на потреби жителів (хоча податки платять однаково в бюджет як жителі багатоповерхівок так і приватного сектору. Для одних з казни - ремонт вулиць та дворів, фінансування ОСББ (приватної власності), програми кредитування під утеплення Для інших - багаторічне болотяне місиво з калюжами замість вулиці,
Соборності Показати IP 11 Червня 2017 07:19
А двори на соборності перевірятиме? Бо як були ями так і залишились.
мешканець Показати IP 11 Червня 2017 08:23
Дуже велике прохання,обстежити те,що чомусь називають сходами,на спуску до Сапалаївки,з вул.Світла,вниз до дитячої залізниці.Ще один-два доща і вони "зійдуть",добре буде якщо без людей!!!!!!!!!!!
Олександр Показати IP 11 Червня 2017 09:17
Нагадаю вкотре про дорогу на вул. Набережнуй. Ділянка від вул. Яровиця до перехрестя на с. Вишків. З лютого місяця чекаємо на ремонт.
Лучанин Показати IP 11 Червня 2017 09:25
На пр. Соборності блія пивбази величезні площі зі знотою бруківкою ... вже пару місяців її ніхто чомусь назад не вкладує ... Чому ???
Петро до Лучанин Показати IP 11 Червня 2017 11:56
Тому що пішохідна зона з бруківкою не розрахована на бидловодіїв які вирулюють по ній на Соборності, хоч і поруч є виїзд. От за "море" під час дощу біля "Колібрісу" на Північному - варто нагадати, чи то "резервна пожежна водойма" на місці знівеченої, та неякісно вкладеної на стоянці бруківки?
Анонім Показати IP 11 Червня 2017 09:52
Хай робить двори а голусуєм за іншого . І так пару разів зробим .і буде всім добре
Ірина Показати IP 11 Червня 2017 11:12
Дуже потребує ремонту двір на Відродження 39, асфальт у жахливому стані, для діток лише дві гойдалки, придбані коштами батьків, а дітей дуже багато, не мають змоги елементарно поїздити на велосипеді чи роликах, бо яма на ямі.
лучанин Показати IP 11 Червня 2017 15:41
у кожного з виборців на окрузі є свій депутат,не треба сидіти і чекати поки щось зробиться і буде видно результат.Вибрали ,довірили так треба збиратися частіше з сусідами звати дебутата ї питати що зробив корисного для громади.Бути активним, переживати за сусіда за двір в якому живеш.А то знають тільки роботу і нити те не зроблено,те недобудовано.Чому у людей і тротуари і в дворах порядок роблять.Ходять часто до міської влади ,просять щось поміняти,відремонтувати от вам і результат.А сидіти і скиглити тільки вміємо,обс.....ти людей що дійсно стараються для людей всі мастаки.Виховуйте дітей краще щоб негнули матюки ,не пили пиво а були патріотами своєї країни.
Люди до лучанин Показати IP 11 Червня 2017 18:42
Ваша думка слушна і правильна. Але практика виявила такі "нюанси".Якщо депутат наближений до міського голови, чиновників та депутатської більшості то вирішення виділення коштів відбуваються без усіляких регулярних звернень. Основна вимога-щоб знову проголосували.У випадку віддаленості від вищезазначених осіб - готовтесь до довготривалої безрезультивної переписки з міскрадою.Наприклад.Є у місті грунтово-болотяні вулиці яким вже по 40-50 років.У відповідях на письмові колективні звернення у листах міськради їхній ремонт заплановано на наступний рік. І так із року врік вже останніх років як мінімум 15).А є недавно закладені вулиці, де за останніх 5-7 років виросли розкішні вілли. І якимось дивом там вже лежить асфальт.
олег Показати IP 11 Червня 2017 16:03
на кримського вбахали стільки коштів а до садочка 10 метрів не доложили
М 4 Показати IP 11 Червня 2017 21:24
Раз для них такі розваги прийнятні по відношенню до інших, той іншим відносно них дозволене подібне. Наприклад приїзд в розпал весілля спецгрупи в комуфляжі та вкладання гостей лицем в бетон на годинку-другу. А потім невинне пояснення що це гра така, а ми - запорожці.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus