USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Луцьк – не Львів: у місті ліквідують стихійні сміттєзвалища

30 Травня 2017 11:18
Оскільки після Великодня та низки толок у місті знову почали виникати стихійні сміттєзвалища гілок, побутового та будівельного сміття, у мерії лучан закликали «не перетворюватися на Львів» у плані засміченості.

Про це йшлося під час оперативної наради у виконувача повноважень Луцького міського голови Ігор Поліщук 30 травня.

Директор департаменту ЖКГ Юрій Крась повідомив, що у місті тривають роботи з облаштування зупинок громадського транспорту смітниками, лавками та критими навісами. Так, виготовили проектно-кошторисну документацію на капітальний ремонт двох зупинок: на вулиці Львівській – «Автостанція №2» та на Рівненській – «Автомобільний завод» загальною вартістю 14,774 тисячі гривень.

Департамент розробив схему розміщення смітників на центральних вулицях міста. Відповідно до схеми вже встановили 46 нових смітників. За кошти благоустрою цьогоріч придбали ще 72 смітники для встановлення на території міста загальною вартістю 128 тисяч гривень. Наразі триває їхнє встановлення.

Також департамент здійснив тендерні закупівлі послуг з прибирання та підмітання вулиць міста за п’ятьма лотами загальною сумою 13 мільйонів гривень, організоване механічне та ручне прибирання вулиць міста. З початку року виконали та зареєстрували робіт з санітарного прибирання та підмітання вулиць на суму 3,975 мільйона гривень.
На ліквідацію стихійних сміттєзвалищ використали 246 тисяч гривень, ліквідували 1870 метрів кубічних відходів та вивезли безгосподарних твердих побутових відходів об’ємом 4026 метрів кубічних на суму 340 тисяч гривень. Мешканці приватного сектору Луцька придбали 817 сміттєвих контейнерів. «Луцькспецкомунтранс» оголосив тендер на закупівлю сміттєвих контейнерів об’ємом 120 літрів для приватних домоволодінь на суму 300 тисяч гривень. Після проведених толок з міста вивезли 42 машини сміття.

Перший заступник міського голови Григорій Недопад зазначив, що прибрані напередодні Великодня стихійні сміттєзвалища знову почали з’являтися, люди складають гілки, траву та побутове й будівельне сміття. Він закликав лучан жити у чистому місті, а не у смітнику та «не перетворюватися на Львів». Він наголосив, що у Львові не мають, куди вивозити сміття, на відміну від Луцька, тож не потрібно самим собі створювати проблеми.

Виконувач повноважень міського голови Ігор Поліщук зазначив, що забороняє використовувати автомобіль, що ремонтує дорогу струменевим методом, адже після цього неможливо прибрати дорогу, а гравій розсипається по всій дорозі. Окрім того, після ремонту кільця на Набережній гравій не прибирали протягом семи днів, що теж неприпустимо. Дорогу потрібно прибирати наступного дня після ремонту, - наголосив секретар міськради.
Чистота на тротуарах та дорогах, з його слів, є принциповим питанням, адже лучани заслуговують жити у чистому місті. Як приклад, він навів Харків, де неможливо знайти папірець чи недопалок на вулиці. До такого ж результату, мовляв, потрібно дійти у Луцьку. Він закликав Юрія Крася раціонально розподіляти повноваження та робочий час підлеглих заради цього, адже у департаменті налічується понад 40 працівників.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анонім Показати IP 30 Травня 2017 11:26
чистота у місті в першу чергу залежить від ефективності роботи комунальних служб, від організації ними смітників, площадок для збору сміття, своєчасного його вивезення.
Мыкола до Анонім Показати IP 30 Травня 2017 12:20
Чистота залежить від людей! Якщо деякі люди звикни кидати сміття собі під ноги, то постав хоч мільйон смітників — буде брудно. Варто задуматися владі про сортування сміття і його переробку, тоді б і сміття на звалище возили менше, ще і гроші заробляли на вторсировині.
Анонім до Мыкола Показати IP 30 Травня 2017 13:10
а ти постав, а не тринди
Лучанин до Анонім Показати IP 30 Травня 2017 14:14
Смітники ставлять, тільки викидати треба саме в них, а не з балкона, як деяке бидло. "Я ТАМ ШВИРНУ, ХАЙ ТАМ ВАЛЯЄТЬСЯ, ТОЖ НЕ В ХАТІ". А потім на комунальщіків бочку гнати, тіпа вони погані, а сам такий ах*єнний. Тільки спільно, одні не смітять, а другі прибирають те, що після бидла осталось.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus