USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Коронавірус в Україні: з інфікованим могли контактувати до 10 осіб

3 Березня 2020 21:49
Кількість людей, з якими міг контактувати інфікований коронавірусом українець із Чернівецької області, становить до десяти осіб.

Про це розповів головний санітарний лікар, заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко, пише УНІАН.

Він запевнив, що «процес чітко контролюється епідеміологами».

«Всіх інших контактних осіб визначено. Загалом, це до десяти осіб. За ними встановлено медико-санітарне спостереження. Найближчий контакт – дружина, яка була разом з хворим. Вона перебуває на самоізоляції в домашніх умовах», – зазначив Ляшко.

Головний санлікар додав, що є чіткий алгоритм, як діяти і кого передавати на тестування.

«Цей алгоритм доведений на місця і всі працюють за цим алгоритмом», – зазначив Ляшко.

Нагадаємо сьогодні, 3 березня, заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко заявив, що в Україні зафіксовано перший випадок нового коронавірусу. COVID-19 виявили в Чернівецькій області у чоловіка, який прилетів з Італії.

Загалом у світі станом на 3 березня зареєстровано 90 тис. 937 лабораторно підтверджених випадків коронавірусу, із них 3 тис. 117 летальні, одужали 48 тис. 017 осіб.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Степан (Крымчанин) Показати IP 3 Березня 2020 22:16
Непонятно почему такая истерика вокруг этой инфекции. Смертность составляет на данный момент от коронавируса по сообщениям Китая 2,1%. От обычного гриппа в прошлом году умерло 5 млн чел. Наибольшее количество смертных случаев от гриппа связано не непосредственно с этим заболеванием, а с осложнениями после гриппозной инфекции. Чаще всего это осложнения, касающиеся заболеваний легких и сердца (в частности, острая пневмония). Всего, в общей структуре смертности, смерть от гриппа и его осложнений составляет 40%.
Анонім до Степан (Крымчанин) Показати IP 4 Березня 2020 09:30
Непонятно разве что недалеким. Даже, если сообщения Китая верны, а не, как всегда, занижены чтобы плохого впечатления не вызывать, то это все равно смертность больше, чем у гриппа, у которого показатель меньше процента(сильно меньше). Мало того, от ncov 2019 умирают при медицинском уходе, когда от гриппа - если забить на лечение и творить дичь. Кроме того, заметь, распостранение вируса на уровне, который ми видим сейчас такой при жестких карантинных мерах, без них же зараженных будет как у гриппа или более. К тому же, вирус этот - зверь практически неизвестный, а такое люди чисто инстинктивно в дичайше опасное записывают.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus