USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

Коронавірус затримується в повітрі у багатолюдних просторах. Дослідження

29 Квітня 2020 07:40
Дослідники виявили, що новий коронавірус затримується в повітрі в багатолюдних приміщеннях або приміщеннях, в яких відсутня вентиляція. Це підтверджує, що Covid-19 може поширюватися через крихітні частинки в повітрі, відомі як аерозолі.

Про це пише Bloomberg із посиланням на журнал Nature Research, передає ТСН.

У двох лікарнях в Ухані, Китай, дослідники виявили, що шматочки генетичного матеріалу вірусу плавають в повітрі лікарняних туалетів, в приміщеннях з великими натовпами і в кімнатах, де медичний персонал знімає захисне спорядження.

Питання про те, наскільки легко новий вірус може поширюватися по повітрю, був предметом дискусій. Всесвітня організація охорони здоров’я заявила, що ризик обмежується конкретними обставинами, вказавши на аналіз понад 75 тисяч випадків в Китаї, в яких не було зареєстровано жодної повітряної передачі.

Але оскільки віруси поширюються по всьому світу, а кількість інфекцій досягає 3 мільйонів, вчені намагаються точно зрозуміти, як відбувається зараження.

Люди виділяють два типи крапель, коли вони дихають, кашляють або розмовляють. Більші падають на землю до випаровування, викликаючи забруднення в основному через предмети, на яких вони осідають. Менші з них – ті, які становлять аерозолі – можуть висіти в повітрі годинами.

Дослідники на чолі з Ке Ланом з Уханьского університету встановили так звані аерозольні пастки в двох міських лікарнях і навколо них, в яких знаходилися перші кроки пандемії.

Багато дрібних частинок вірусу було виявлено в туалетах, особливо високі концентрації ж з’явилися в приміщеннях, де медичний персонал знімає захисне спорядження. Це може свідчити про те, що частинки, що забруднюють їх спорядження, знову потрапляють в повітря після зняття масок, рукавичок і халатів.

Дослідники відзначають, що отримані цифри говорять про важливість вентиляції, обмеження скупчення людей і ретельної санітарії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Гарвардські вчені Показати IP 29 Квітня 2020 08:35
Ми створили пастки для вірусів - розставили манекенів на футбольних полях, а в систему поливу залили антисептик. Ми бісові генії.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus