USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Коротка пам’ять депутата: «бурхлива діяльність» чи замовлення?*

12 Жовтня 2017 12:55
У Іваничах – скандал. Депутат від «Свободи» Василь Ігнатюк звинувачує селищного голову Федора Войтюка в тому, що він не надав відповіді на його запит щодо ремонту доріг. Днями інформація про це з’явилася і в місцевих ЗМІ. Хронологічно це збіглося з періодом передвиборної кампанії до Іваничівської об’єднаної територіальної громади.

З відповідною скаргою свободівець звернувся до Луцького міськрайонного суду. Мовляв, селищний голова Федір Войтюк не надав обґрунтовану відповідь на його депутатське звернення від 25 квітня 2017 року щодо використання бюджетних коштів селища та якісного освоєння їх організаціями, що ремонтують селищні дороги. Луцький міськрайонний суд зобов’язав прокуратуру Волинської області внести відомості до ЄРДР щодо неправомірних дій селищного голови за ознаками складу кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 351 КК України. Розпочато досудове розслідування.

Однак відповідь на звернення Ігнатюка Іваничівський селищний голова Федір Войтюк надав ще 27 квітня 2017 року, про що свідчить відповідний офіційний лист. У ньому зазначено, що з селищного бюджету в 2016 році було виділено кошти на поточний ремонт асфальтобетонного покриття доріг (вулиць) селища в сумі 401 572 гривні. Також наведено перелік вулиць, де було виконано роботи та вказано підрядника.
У цьому ж листі зазначалося, що інформацію про використання коштів у 2016 році щодо ремонту доріг також озвучив головний бухгалтер селищної ради під час сесії. Саме 10 лютого 2017 року селищна рада розглядала питання «Про затвердження звіту про виконання селищного бюджету за 2016 рік», одним з пунктів якого і було питання щодо ремонту доріг. Найцікавіше, що депутат Ігнатюк того дня на сесійному засіданні був і проголосував за затвердження звіту. Та вочевидь про це забув. І не згадав навіть тоді, коли написав безпідставну скаргу до суду. Ну або ж, можливо, Ігнатюк і зов­сім не знався на деталях головного фінансового документа селищної ради.
29 жовтня 2017 року в Іваничах вибори до об’єднаної територіальної громади. Головні претенденти на посаду голови – свободівець Андрій Бадзюнь (голова Іваничівської районної ради, – авт.) та укропівець Федір Войтюк.

Голова Іваничівської селищної ради Федір Войтюк розповідає, що про амбіції взяти під контроль селищну раду однопартієць Ігнатюка Бадзюнь говорив йому неод­норазово.

– У 2015 році на місцевих виборах я переміг Віктора Вілентка (свободівець, – авт.) із розривом у шість голосів, – каже Федір Войтюк. – Андрій Бандзюнь висунув ультиматум: або ти не селищний голова і ми зробимо для цього все можливе й неможливе, або ти призначаєш Ігнатюка секретарем ради, до складу виконкому входять мої люди – і в такому разі ми тебе лишимо у спокої. На що відповів: «Розглядаю третій варіант – люди мене обрали, і я буду селищним головою, секретаря ради обиратимуть на сесії за моїм поданням, і це точно буде не Ігнатюк, а також у виконкомі працюватимуть професійні люди, а не політики.

Соломія Добролюбова, Іваничі
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Василь Показати IP 12 Жовтня 2017 21:13
Цей Ігнатюк -просто тупий та вірний пес, якому кажуть коли гавкати, і цей дикий пес ставить із себе політика та хорошо громадянинина селища, який постить всяку х***ню у Фб, але при тому ніколи не згадує, що його часто зупиняє поліція у не тверизему стані, вірніше постить це, але із наголосом, що його переслідують. Васись скажу чесно, кому такий пес як ти потрібен. А те, що він забув, що голосовув, це все наслідки похмілля. Скажи Василь, що ти як депутат зробив для власного округу???? Ти просто ЛИЦЕМІР!!!!
Іван Показати IP 13 Жовтня 2017 08:16
Бував декілька раз на сесії селищної ради, там таких клоунів як ігнатюк декілька і всі вони я так розумію з однієї партії, їм все не так шоби не зробив голова, а самі палець в палець нічого не роблять, нарахунок цієї статті хочу сказати тільки одне "хто нічого не робить ,той найбільше скавулить бо це навіть не гавкіт"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus