USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Коротка стратегія виходу України з карантину від прем'єра Шмигаля

11 Квітня 2020 21:34
Двоетапну коротку стратегію поступового виходу з карантину на період з початку травня до початку липня представив прем'єр-міністр Денис Шмигаль 11 квітня в ефірі програми Свобода слова Савіка Шустера на телеканалі Україна.

Прем'єр пообіцяв через три-чотири тижні оприлюднити більш детальний план, над яким зараз йде робота, передає Новое время.

«Цей план в роботі, ми працюємо над ним практично цілодобово. Як тільки він буде готовий, відшліфований, відразу буде представлений. Повірте, він буде одним з кращих серед наших країн-сусідів. У ньому і кредитні канікули, і рефінансування кредитів, підтримка малозабезпечених і безробітних», — зазначив глава уряду.

Згідно з представленою ним короткою стратегією, перший етап виходу з карантину — «Україна йде на роботу» — розрахований на початок травня — початок червня.

Він передбачає створення 500 тисяч робочих місць, кредитну підтримку малого і середнього бізнесу, часткове зняття обмежень на роботу громадського транспорту і зміщений графік робочого дня.

Другий етап — «Нові стандарти соціального життя» — намічений на початок червня — початок липня.

У цей період планується завершити 2019−20 навчальний рік, відновити роботу громадського транспорту за новими правилами, дозволити відвідувати зони відпочинку за умови дотримання норм безпеки та послабити умови ізоляції для літніх людей.

Шмигаль наголосив, що поки Україна повинна дотримуватися режиму надзвичайної ситуації, щоб пройти епідемію за оптимістичним сценарієм з падінням ВВП до 5%, а не за песимістичним, в якому падіння ВВП оцінюється в 15%.

В цьому режимі надзвичайної ситуації, згідно з поданою прем'єром презентацією, намічено підтримати соціально вразливі верстви населення, допомогти безробітним і тим, хто перебуває у вимушених відпустках, мобілізувати медичні ресурси та підтримати медперсонал і всіх, хто залучений до боротьби з епідемією.

Нагадаємо, за даними МОЗ, станом на 11 квітня в Україні підтверджено вже 2511 випадків коронавірусу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
СС Показати IP 11 Квітня 2020 22:16
Підтримати вразливі верстви населення штрафами...
111 Показати IP 12 Квітня 2020 00:03
Супер це в кинут червня тильки маршрутки пойдуть Це дийсно в жодного сусида такого небуде
Анонім до 111 Показати IP 12 Квітня 2020 10:27
У школі не вчився? Як же ж тебе зрозуміти, коли мовою не володієш? Писати не вмієш.
Шмурдяк Показати IP 12 Квітня 2020 08:13
А націоналізувати аптеки і фармацевтичну промисловість? Слабо? А народ 3А! І спиртогорілчані заводи....
Отакої Показати IP 12 Квітня 2020 08:22
Теоретик.Навіть Німеччина чи США не дають таких прогнозів.Людство входить в "нову"реальність.А в Україні ще і засуха і це дуже тривожно...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus