USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Шмигаль розповів про 5 етапів виходу з карантину та план зняття обмежень

24 Квітня 2020 21:23
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль опублікував план виходу України з карантину, який складається з п’яти етапів.

Про це повідомляє Телеграм-канал глави Кабінету міністрів, пише Обозреватель.

«Стартова точка реалізації цього плану може наступити 11 травня за умови сприятливої епідемічної ситуації. Кожен етап має чіткі індикатори та залежить від динаміки поширення захворювання. Урядова дорожня карта виходу з карантину дозволить зберегти життя українців і одночасно поступово відновити економічну стабільність», – йдеться в повідомленні.


На першому етапі можуть відкритися парки й сквери, частинка закладів краси, гуртова та роздрібна торгівля непродовольчими товарами, кавʼярні, автомийки та юристи. Для цього необхідно, щоб протягом 10 днів з дня закінчення карантину кількість хворих не зростала більше 5%.

На другому етапі можуть відновити навчання у випускних класах, роботу ресторанів на виніс, готелів, спортзалів та фітнес-центрів та відновити змагання, в яких беруть участь не більше 50 осіб без глядачів. Для цього необхідно, щоб кількість випадків зараження коонавірусом знижувалася, а кількість тих, хто одужав — зростала.

На третьому етапі відкривають кінотеатри та театри, ТРЦ (без ігрових майданчиків) заклади харчування, окремі учбові заклади, метрополітену дозволяються спецпереверзення. Також дозволяється міжміські пасажирські перевезення у межах області. Умова для цього етапу — кількість тих, хто одужав має вдвічі перевищувати кількість нових випадків.

Четвертий етап дозволить поновити роботу метрополітену та усього наземного транспорту, роботу усіх закладів харчування, культурних закладів, ТРЦ, а також планової та стоматологічної допомоги. Для цього етапу потрібно, щоб кількість нових випадків щоденно становила не більше 5 на область.

На завершальному етапі планується скасувати усі встановлені раніше обмеження. Для цього мають фіксуватися лише поодинокі випадки коронавірусу.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
? Показати IP 24 Квітня 2020 21:31
Слава нашому уряду. Слава! Це напевно один з найвидатніших урядів Європи!
111 Показати IP 24 Квітня 2020 22:50
Це приблизно до вересня а там гасне ця нова хвиля
222 до 111 Показати IP 24 Квітня 2020 23:19
Ні! З осені по новому колу...
911 до 111 Показати IP 25 Квітня 2020 09:20
Да ти оптиміст. Це все років на три, доки не перехворіє 35 мільйонів.
Печерний експерт Показати IP 25 Квітня 2020 09:17
Теорія, нашкрябана на колінці студентки-першокурсниці. Але чогось мудрішого ляпнути немає що, потрібна допомого інших експертів.
@ до Печерний експерт Показати IP 25 Квітня 2020 12:27
На коліні отоі помічниці, що працювала баристом чи на шесті крутилась.
Отакої Показати IP 25 Квітня 2020 10:28
Вже на даному етапі повинні діяти обмеження хочаб по областях і великих містах(тобто локально по вогнищах),бо кількість по областях в рази, місцева влада повинна це регулювати,а уряд координувати і контролювати.Бо з такими "експертами"ми з епідемії відразу в економічну прірву.Вже діти,підлітки,багато закладів торгівлі і обслуговування стають не керованими,варто пройтися містом.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus