USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.70 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Корисний україномовний відеоконтент: нардепка з Волині порадила, що подивитися у Youtube

14 Листопада 2022 06:19
Наприкінці літа цьогоріч на сайті Президента України творча спільнота, актори кіно та театру, продюсери, режисери, представники культурного сектору зареєстрували петицію.

До Президента звернулись із проханням заборонити громадянам російської федерації здійснювати на території України будь-яку діяльність у сфері кінематографії, телебачення, радіомовлення, театру, та культури загалом; заборонити трансляцію будь-якого телевізійного контенту в ефірах українських телеканалів за участю громадян рф або створеного на території російської федерації.

Також просять обмежити поширення літературних творів, вистав, художніх робіт на території України авторства громадян росії. І, найголовніше, вжити законодавчих заходів щодо збереження незалежності української культури від російського впливу.

Нещодавно автори петиції отримали відповідь. Президент відповів: питання існування всього російського в Україні – загроза національній безпеці нашої держави, а тому буде вжито усіх необхідних засобів, аби захистити наш національний культурний простір, а відтак і Україну.

Враховуючи злочини росії проти українського народу, враховуючи, що російська пропагандистська машина поєднує українців і росіян під егідою «спільна культура», необхідно кожному з нас забути про російських письменників, поетів, акторів, музикантів, і блогерів. Бо споживання російського, це набагато глибше, ніж просто «отримувати інформацію» чи розважатися. Це про «спонсорувати війну». Навіть, коли ви переглядаєте відео, створені росіянами, ви допомагаєте їм заробляти кошти. Бо алгоритми відеохостингу налаштовані так, що вони зароблятимуть, якщо відео переглядатимуть користувачі з інших країн, зокрема і з України.

«Ми маємо більш, ніж вдосталь якісного українського контенту, який створюють дійсно знавці, професіонали, дослідники, а не пишуть пропагандисти під чергову телевізійну тему», – переконує науковиця, доктор філологічних наук, нардепка з Волині, а також перша заступниця голови Комітету ВРУ з питань гуманітарної та інформаційної політики Ірина Констанкевич.
Політикиня поділилася своїм ТОП-5 каналів на Youtube, за кими стежить особисто і однозначно радить українцям.

1. Ukraїner.

Суспільно-культурний мультимедійний українознавчий проєкт, матеріали якого засновані на результатах власних експедицій. «Ukraїner» створений журналістом і письменником Богданом Логвиненком як волонтерський медіа-проєкт. У першу експедицію команда поїхала в червні 2016 року.

2. Лекції Тімоті Снайдера про Україну.

Тімоті Девід Снайдер – американський історик та письменник. Професор Єльського університету. Фахівець з історії Східної Європи та, зокрема, історії України, Польщі, Росії. Займається переважно історією XX століття. Нині Тімоті Снайдер, який вболіває за перемогу України, веде трьохмісячний курс про історію України.

3. Суспільне. Культура.

Радіо Культура – головний інформаційний радіоканал Українського радіо про культуру в Україні та світі. Тут Жадан читає вірші, а симфонічний оркестр Українське радіо виконує золоту класику. Зустрічі з митцями, розмови про творчі проєкти та події.

4. Канал імені Т.Г. Шевченка

Тут ви знайдете цікаві відео на тему історії України (УПА, ОУН, козаки, прапор, герб, гімн, Бандера, Шухевич, Міхновський, Атило, Сірко, Шевченко). Ведучі: брати Капранови – українські письменники, видавці, публіцисти, громадські діячі, блогери.

5. Історія без міфів.

Це популярний канал про минуле України та світу без прикрас і фальсифікацій. Експертами програм є фахові історики (доктори й кандидати наук).

Окрім відновлення історичної справедливості та унеможливлення створення підстав для наративів про «спільну культуру» з окупантом, мета заборони існування російської культури чи контенту на території України – боротьба за свідомість українців.

І визнаймо, що інформаційний фронт не менш важливий, аніж військовий. Саме тому, потрібно створити усі необхідні умови аби корисний україномовний контент витіснив усе російське з нашого культурного та інформаційного простору. Витіснив так само ефективно і планомірно як і ЗСУ витісняють агресора з теренів нашої України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus