USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.80
  • PLN 9.65 9.85

Кошти, зароблені КП «Луцькреклама», стовідсотково спрямують до міського бюджету

26 Квітня 2021 23:22
З 20 травня кошти КП «Луцькреклама», виручені за розміщення об’єктів зовнішньої реклами на території обласного центру, стовідсотково надходитимуть до бюджету міста.

Про це стало відомо під час бюджетної комісії Луцької міської ради 26 квітня.

Як повідомила начальниця розвитку підприємництва та реклами Наталія Рибай, проект рішення сформували на підставі рішення Антимонопольного комітету України від 21 травня 2020 року про результати розгляду справи про державну допомогу, надану КП «Луцькреклама».

Згідно із цим рішенням, 20% коштів, що залишалися в розпорядженні КП «Луцькреклама» як державні кошти (кошти місцевого самоврядування), визнані недопустимими до конкуренції.

Тож в Антимонопольному комітеті дали один рік для того, аби привести у відповідність ту допомогу, яка надається КП «Луцькреклама» у відповідності до Закону України «Про державну допомогу суб’єктам господарювання».

Тому для вирішення проблеми пропонується «пакет», що складається із двох проектів рішень.

«Першим рішенням ми скасовуємо два рішення, що стосувалися функціонування «Луцькреклами». І це рішення потрібно послати до Антимонопольного комітету. Другим проектом рішення ми уповноважуємо КП на виконання певних функцій і ним же ми передбачаємо, що кошти, які будуть надходити за розміщення об’єктів зовнішньо-рекламної території міста, віднині будуть стовідсотково спрямовувати до бюджету Луцька на наступний день після їх надходження до підприємства. І тільки тоді, коли КП розробить відповідну програму воно зможе працювати і отримувати кошти у рамках цієї програми. Тобто підприємство залишиться в такому ж статусі, як і було. Але кошти, починаючи з 20 травня цього року будуть надходити до бюджету міста», – заначила Наталія Рибай.

Члени профільної комісії проект рішення підтримали.

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus