USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Костенко відмовилася від звання «золотої»

30 Листопада 2012 15:43
Письменниця Ліна Костенко відмовилася нагороди «Золотий письменник України».

Про це пише «Українська правда. Життя» з посиланням на газету «День»

Цю нагороду дають письменнику, чиї твори сумарно видано накладом 100 тисяч примірників (точка відліку – 2000 рік).

Як відомо, у суботу відбулось нагородження лауреатів премії «Золотий письменник України», яку заснували подружжя Юрія й Тетяни Логушів.
Так, цьогорічними лауреатами стали: Юрій Мушкетик, Анатолій Дімаров, Юрій Логвин, Мирослав Дочинець, Ірен Роздобудько, Юрій Винничук, Всеволод Нестайко, Іван Білик, Андрій Курков, Олег Чорногуз, Міла Іванцова, Андрій Кокотюха, Люко Дашвар, Лада Лузіна, Сімона Вілар, Сергій Жадан і Оксана Забужко.
Водночас, виглядає дивним те, що до списку не потрапили популярні письменники Марія Матіос, Юрій Андрухович, Васил Шкляр, Валерій Шевчук, Ірена Карпа, ‒ зазначають у статті.
Як пояснив у коментарі виданню один з засновників премії Юрій Логуш, «наш вибір базувався на даних Книжкової палати і видавництв. До уваги брали різні жанри літератури».
«Твори Матіос, Андруховича, Шкляра, Шевчука й Іваничука також розглядали. Але ці письменники не мали нагоди прибути, тож їх відзначимо наступного року. Можна б було, звичайно, заочно нагородити, але хотілося зробити це привселюдно й урочисто», ‒ пояснив він.

Натомість Ліна Костенко відмовилася від цієї відзнаки. Очевидно, вона має на це право. І не зобов’язана нікому нічого пояснювати. Тим більше що той спосіб життя, який Ліна Василівна вибрала, давно засвідчив її ставлення до нагород і рейтингів, ‒ зазначають у публікації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Чеширский Кот Показати IP 30 Листопада 2012 15:49
Какой человек, какая женщина. Восхищен.
тиць-здиць до Чеширский Кот Показати IP 30 Листопада 2012 20:42
Словна Бєгімот (тоже кот) заґаваріл.
Чеширский Кот до тиць-здиць Показати IP 1 Грудня 2012 12:41
Булгаков в числе любимых писателей.
Муза Показати IP 30 Листопада 2012 23:14
"Цю нагороду дають письменнику, чиї твори сумарно видано накладом 100 тисяч примірників (точка відліку – 2000 рік)."-в нас стали нагороджувати за кількість сумарного видання накладів творів,а не за їх творчу якість,даючи можливість заробити видавцям з не малим ПДВ в казну!Цим самим перетворивши творчість в публічно-бізнесовий "базар"!!! Молодець Ліна Кстенко!ЇЇ дійсно заслужений статус яскраво висловив свій "мовчазний",але всім зрозумілий протест! Бо це насправді не нагороди,а лицемірство!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus