USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Котельню на Карбишева, 2 повернуть народу Генпрокуратура та Верховний суд?

29 Вересня 2008 12:35
Депутати-бютівці  26 вересня підписали і спрямували до Генерального прокурора України Олександра Медведька та Голови Верховного суду України Василя Онопенка листи з вимогою «вжити необхідних заходів реагування для повернення до комунальної власності міста Луцька котельні по вулиці Карбишева, 2». Про це 29 вересня повідомляє репортер «Волинських Новин».
Подаємо текст звернення дослівно:
«Починаючи з липня поточного року біля 100 тисяч жителів міста Луцька (40% від загальної кількості) не отримують гарячу воду. Це сталось внаслідок відключення котельні, власником якої є ТзОВ «Енергетична компанія «Луцьктеплоенерго» від мереж газопостачання, у зв’язку з заборгованістю за спожитий газ.
Вказана котельня перебувала у власності територіальної громади міста і, відповідно до рішення Луцької міської ради від 21.08.2004 р. №19/3, була передана ТзОВ ЕК «Луцьктеплоенерго» при вступі до нього комунального підприємства «Луцьктепло», як частки комунального підприємства у статутному фонді товариства. Передача майнового комплексу «котельня по вулиці Карбишева, 2» була здійснена колишнім керівництвом міста з порушенням Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» (стаття 26) та Декрету Кабінету Міністрів України від 31.12.1992 р. №24-92 «Про впорядкування діяльності суб’єктів підприємницької діяльності, створених за участю державних підприємств».
Враховуючи постійні скарги споживачів послуг до ТзОВ ЕК «Луцьктеплоенерго» та допущені порушення при здійсненні передачі котельні, рішенням луцької міської ради від 23.08.2006 р. №5/3, 5/4, при розгляді протесту прокуратури були скасовані попередні рішення про вступ ДКП «Луцьктепло» до числа учасників ТзОВ та затверджено новий статут вказаного товариства.
Не погоджуючись з рішеннями Луцької міської ради до ТзОВ ЕК «Луцьктеплоенерго» звернулось із позовом до суду про визнання нечинними вказаних рішень міської ради. Постановою господарського суду Волинської області, залишено в силі Ухволою Львівського апеляційного господарського суду, позов ТзОВ задоволено, а рішення Луцької міської ради від 23.08.2006 р. № 5/3, 5/4 скпсовано.
Вищий адміністративний суд України рішенням від 18.09.2007 р. скасував Рішення господарського суду Волинської області від 11.12.2006 р. та Ухвалу Львівського апеляційного господарського суду від 17.04.2007 р., а у позові ТзОВ ЕК «Луцьктеплоенерго» до Луцької міської ради відмовив.
На даний час, формальний власник котельні ТзОВ «Енергетична компанія «Луцьктеплоенерго» заборгувало постачальникам природного газу 13,1 мільйона гривень, натомість ДКП «Луцьктепло», що отримує кошти від населення, відповідно договірним зобов’язанням перерахувало ТзОВ 18,4 мільйона гривень. В суму коштів, що перерахована ТзОВ входять кошти місцевого бюджету, виділені на відшкодування різниці у тарифах.
Враховуючи зазначене, просимо Вас вжити необхідних заходів реагування для повернення до комунальної власності міста Луцька котельні по вулиці Карбишева, 2 , що з порушенням нормативних актів (в позаприватизаційний рейдерський спосіб) була привласнена, а також щодо притягнення до відповідальності осіб, винних у несплаті заборгованості за спожитий газ. Насторожує той факт, що зі сторони ТзОВ «Енергетична компанія «Луцьктеплоенерго» все гучніше лунають заяви щодо відтягування термінів подачі гарячої води та тепла в оселі лучан, дитячі, шкільні та медичні заклади. Шантажуючи такими методами, ТзОВ «Енергетична компанія «Луцьктеплоенерго» хоче примусити Луцьку міську раду змиритись з вигідною для товариства ситуацією, що є неприпустимим.
Додаток на 10-ти аркушах.
З повагою
народні депутати України
Євген Кирильчук,
Микола Потапчук,
Віктор Олійник,
Павло Мовчан».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
перехожий Показати IP 29 Вересня 2008 14:19
Цікаво, чи шановні депутати цей свій опус показували юристу для коректорських правок. Бо дуже вже від нього тхне простим популізмом у наш демократичний час. Верховний суд не вживає заходів, він розглядає справи і виносить своє рішення на підставі поданих документів, а не пустопорожніх заяв депутатів. Бо суд є однією з гілок влади і йому вказівки депутатів не указ.
дідо Показати IP 29 Вересня 2008 14:33
а чому ж Кропива не включає воду не сказано?... а може Луцьктепло повністю не розрахувалось,тому шо населення заборгувало 13 мільйонів?... ПРИВАТНУ ВЛАСНІСТЬ У НАС ЗАХИЩАЄ КОНСТИТУЦІЯ!!!
Анонім Показати IP 29 Вересня 2008 14:47
п.Кирильчук!Ганьба Вам!Бо навіть Ви непорахували за потрібне розібратися в Шибинській брехні!І всій ВР(фракція БЮТ) ГАНЬБА!!!
Анонім Показати IP 29 Вересня 2008 15:05
Задовбали! Людям не звернення, а вода треба!
Анонім Показати IP 29 Вересня 2008 15:49
і поки ця заява розглянеться то пройде невідомо скільки часу, а люди всеодно будуть сидіти без гарячої води!!
Братан Показати IP 29 Вересня 2008 15:51
Черговий БЮТівський популізм. Усі ж розуміють що вода раніше чи пізніше буде, а Кирильчук тоді скаже:-"Я ЗРОБИВ!"
БЮТолог Показати IP 29 Вересня 2008 17:58
Хотів написати коментар а люди і так самі все розуміють...
Анонім Показати IP 30 Вересня 2008 17:18
нема [вирізано - політична цензура] Сталіна на таких [вирізано - політична цензура] як Кропива

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus