USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Ковельська прокуратура не захотіла відмовитися від стоянки на церковній землі

9 Вересня 2008 16:18
У Ковельській міській раді відбулося засідання тимчасової депутатської комісії, яка мала врегулювати спір між місцевою владою та міжрайонною прокуратурою. Про це повідомляють 9 вересня «Волинські Новини».
Нагадаємо, що прокурор Сергій Масалов звернувся до господарського суду Волинської області, аби відібрати землю та дві старі будівлі у релігійної громади святого Димитрія Солунського УПЦ КП, – інформує «Ковельська правда».
Оскільки пан Масалов наразі перебуває у відпустці, то його позицію озвучив заступник прокурора Володимир Ющик. За його словами, міська рада повинна повернути назад до комунальної власності дві одноповерхові споруди, якими релігійна громада користується понад десять років, а також поступитися земельною ділянкою під автостоянку біля стін прокуратури.
На думку члена депутатської комісії Сергія Товкача, прокуратура, заявивши позов до суду в інтересах громади Ковеля та державної земельної інспекції в області, вийшла за межі наданих їй законом повноважень, бо інтереси територіальної громади уповноважена відстоювати міська рада. Окрім того, до компетенції земельної інспекції не входять питання щодо розпорядження міськрадою нерухомим майном.
«Якщо вже бути принциповим, то прокурору треба спрямувати свій погляд на споруду, яка знаходиться напроти самої прокуратури і яка збудована з явним порушенням чинного законодавства», – наголосив Сергій Товкач.
Окрім того, критикував підхід прокурора до масових фактів порушень закону також голова цієї спеціально створеної радою депутатської комісії Ярослав Шевчук.
Однак Володимир Ющик чомусь не коментував критичні зауваження депутатів. Щодо потреби облаштування стоянки біля прокуратури, то він сказав, що на цьому невеличкому відрізку дороги вже неодноразово траплялися ДТП.
Цей факт заперечив Ярослав Шевчук, начебто у нього є офіційна інформація з ДАІ про недоцільність будувати тут автостоянку. А за словами настоятеля собору Димитрія Солунського отця Анатолія, саме через цю стоянку й розгорівся весь скандал.
Якось сумбурно й мало зрозуміло спробував захистити прокуратуру член комісії депутат від БЮТ Віктор Радчук. Окрім того, з’явилася інформація, що прокуратура на мирову угоду не погодилась.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Конкретно Показати IP 9 Вересня 2008 16:37
"сумбурно й мало зрозуміло спробував захистити прокуратуру член комісії депутат від БЮТ Віктор Радчук" молодець журналіст-дипломат! А я конкретніше скажу: депутат відпрацьовував вказівку парткерівництва але не за гроші. Бо як би за гроші то захищавби зрозуміло та переконливо як і лідерка БЮТ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus