USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

63,4% українців – за продовження мораторію на продаж землі. Соцопитування

11 Листопада 2019 19:35
Питання «продавати чи не продавати в Україні землю сільськогосподарського призначення» – гостре, три чверті опитаних соціологами пішли б на референдум з цього приводу. Причому за скасування мораторію на продаж землі голос відддав би лише кожен п’ятий.

Про це повідомляє 24 канал.

Опитування громадської думки щодо земельної реформи провели фахівці соціологічної служби Центру Разумкова у період з 1 по 7 листопада 2019 року. Опитали 2015 людей віком від 18 років у всіх регіонах України (крім окупованих територій), похибка не перевищує 2,3%.

Головні висновки з опитування про реформу ринку землі:

► 67,7% опитаних вважають, що питання введення ринку землі потрібно виносити на всенародний референдум (проти – 20,5%).

► Понад 77% опитаних взяли б участь у референдумі щодо скасування мораторію на купівлю та продаж землі сільськогосподарського призначення.

► Абсолютна більшість проголосували б за продовження мораторію – 63,4% від усіх опитаних або 68,3% від тих, хто взяв би участь у референдумі.

► Лише кожен п’ятий (20,1% всіх опитаних) віддав би голос за введення ринку землі й скасування мораторію.

Цікаво, що за продовження мораторію голосували б 60,9% мешканців міст і 68,9% жителів сільської місцевості, а за введення ринку землі та скасування мораторію – 20,6% містян і 18,9% селян.

Як повідомлялося, президент України Володимир Зеленський доручив Кабінету міністрів України розробити законопроєкт про оборот земель сільськогосподарського призначення до 1 жовтня, а також Верховній Раді скасувати земельний мораторій до 1 грудня 2019 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
89 Показати IP 11 Листопада 2019 19:43
89%
Волинянин Показати IP 11 Листопада 2019 20:23
Представлені аналітичні матеріали станом на сьогодні є політично - маніпулятивними і не відображають реального стану речей при прийнятті такого доленосного рішення. Одна сторона прогавила необхідність проведення підготовчої фази такої роботи. Суспільство ж, в свою чергу, не дозріло для чіткого визначення доцільності того дійства. Керівництво ж держави не є самостійним у прийнятті таких визначальних для народу України рішень і люди це бачать. Низький рівень політичної культури, невміння спрогнозувати можливі наслідки від такої реформи громадянами України в поєднанні із диктатом великих землевласників і орендарів, корупція, непрофесійність,відсутність фінансових механізмів, стороннє позиціювання ЗМІ працює на деструктив і підриває економічні устої і так неокріплої держави. Імпровіз добрий тоді, коли він заздалегідь підготовлений !
Лучанин Показати IP 12 Листопада 2019 23:18
Мені, як людині з економічною освітою соромно за цих людей і за те, що у нас на стільки низький рівень освіченості!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus