USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Ковельські депутати затвердили бюджет і призупинили виплату премій керівникам міста

13 Січня 2009 17:02
На  позачерговій сорок сьомій сесії Ковельської міської ради одноголосно прийнято основний фінансовий документ територіальної громади – міський бюджет на 2009 рік. Про це 13 січня інформують «Волинські Новини».
 
Як повідомили у Ковельському міськвиконкомі, витримано встановлений законодавством регламент прийняття даного рішення. Формування його показників здійснювалося із врахуванням впливу наслідків фінансово-економічної кризи, реальних можливостей, відповідно до вимог базового законодавства України, із збереженням основних пріоритетів бюджетної політики.
 
Затверджено  загальний обсяг доходів до міської казни у сумі 156 мільйонів 352 тисяч гривень, що більш від фактичного виконання 2008 року на 6 мільйонів 584 тисячі, та загальний обсяг видатків у сумі 156 мільйонів 292 тисячі гривень. Найбільшу питому вагу в структурі доходів, як і в попередні роки, становлять надходження з доходів фізичних осіб – 75%. У структурі поступлень до бюджету місцевих податків і зборів майже 79 відсотків займає ринковий збір.  Надходження коштів до спеціального фонду передбачені у сумі 20 мільйонів762 тисячі гривень.
 
Як і в попередні роки, бюджет Ковеля має соціальне спрямування. Його видаткова частипа передбачається на забезпечення першочергових соціальних виплат. Не зважаючи на  обмеженість ресурсу бюджету, збережено основні місцеві соціальні програми: доплати до пенсій воякам ОУН-УПА, учасникам війни, що мають особливі заслуги перед Батьківщиною, реабілітованим громадянам; передбачено кошти для часткового відшкодування витрат за послуги лазні малозабезпеченим міським жителям; на допомоги із депутатського фонду ковельчанам, які потрапили в тимчасові фінансові труднощі;  на виплату стипендій обдарованим учням; на видачу грошової допомоги дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування; на відпочинок та оздоровлення дітей у літній період; на безкоштовні пологи.  Остання програма має важливе значення у стабілізації демографічної ситуації у місті. Протягом п’яти років поспіль збільшується кількість новонароджених городян. Торік  з’явилося на світ 1228 немовлят,  що на 115 більше, ніж у 2007 році.
 
З ініціативи міського голови Сергія Кошарука з метою економії коштів фонду оплати праці органів місцевого самоврядування на сесії прийнято рішення  про призупинення виплати премій міському голові, секретарю ради, заступникам міського голови та керуючому справами до часів вирівнювання фінансової ситуації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Злидень Показати IP 13 Січня 2009 21:19
А наші підтримають таку ініціативу???
Микола Показати IP 14 Січня 2009 00:26
То не Кошарук ініціював зняти премії меру і заступникам, а Шевчук і Товкач ще чи то в листопаді-грудні на сесії. Тоді взагалі пропонувалось скоротити апарат чиновників на 20%. Але Кошарук був против. Знайомі з Білого дому розказували що за цей час не лише не скоротили чиновників а навіть приняли нових. Кошарук завжди живе з чужого розуму, не стидаючись вихвалятися, як своїм.
Ковельчанин Миколі Показати IP 14 Січня 2009 11:48
Не розказуй людям байок. Твій Шевчук багато "поскорочував" як сам мером був? Та й від премій собі "єдиному" ніколи не відмовлявся. Тільки земельку родичам роздавав. Товкач же взагалі холуй холуєм в Самчука - місцевого "тормоза". Зібралось три невдахи в купу - та й понтуються. А що доступу до "дєрібану" землі їм не дають - то гадять, де можуть і на кого можуть.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus