USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Ковельській дитячій художній школі – 35 років: усіх охочих запрошують на виставку картин

11 Жовтня 2022 20:22
Ковельській дитячій художній школі імені Андроника Лазарчука виповнилося 35 років. Із цієї нагоди у виставковій залі історичного музею – ювілейна виставка картин.

Про це повідомляє Ковельська міська рада.

У 1987 році в жовтні розпочала свою мистецько-освітню діяльність Ковельська дитяча художня школа. З того часу кілька поколінь учнів змогли доторкнутись до таємниць художньої творчості, відкрити для себе неосяжний світ образотворчого мистецтва, навчитись в буденному і звичному навколо себе помічати прекрасне .

Щороку від дня створення художня школа презентувала творчі доробки учнів на звітних виставках, понад 25 років потужно представляла малюнки на традиційних місцевих конкурсах «Зимовий калейдоскоп» та «Великодня веселка», здобула безліч нагород в конкурсах обласного, всеукраїнського та міжнародного рівнів.

Цікава, насичена, різноманітна і водночас затишна експозиція на другому поверсі Галереї мистецтв символічно відкрилась глядачам 7 жовтня, напередодні Дня художника.

Оксана Багнова, секретар Ковельської міської ради, із захопленням поділилась враженнями від дитячої творчості і щиро побажала учням і викладачам школи здоров’я, творчих досягнень, розвитку, мирного неба і запевнила у підтримці художньої школи з боку міської влади.

Вона також вручила Подяки міського голови Ігоря Чайки викладачці образотворчих дисциплін Ковельської дитячої художньої школи імені Андроника Лазарчука Олені Бєлусі і ковельській художниці-аматорці Вірі Яківні Холодовій.
Директор Олена Цьомик розповіла присутнім історію школи, познайомила з викладачами образотворчих дисциплін і зазначила, що близько 2500 юних обдарувань пройшли курс навчання в художній школі. 595 з них отримали свідоцтво про закінчення мистецької школи. А за неповною інформацією 242 вихованці художньої школи обрали мистецтво своїм життєвим шляхом і продовжили навчання за художнім фахом у вищих закладах мистецької освіти.
Виступи непомітно перетворились на взаємне спілкування із відвідувачами виставки. Теплу, дружню атмосферу відкриття чудово доповнила музика у віртуозному виконанні Михайла Тарасова – талановитого випускника Ковельської школи мистецтв.

Ювілейна виставка учнівської творчості з нагоди 35-річчя Ковельської дитячої художньої школи ім. Андроника Лазарчука запрошує усіх охочих ознайомитись із представленою колекцією робіт на другому поверсі Галереї мистецтв на вул. Незалежності, 89.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus