USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Козацький спорт: у Луцьку відбувся Кубок з рукопашу гопак

20 Жовтня 2021 13:58
Минулими вихідними в обласному центрі Волині відбувся Кубок Луцька з рукопашу гопак. Майже 250 спортсменів приїхали з різних куточків України, аби поборотися за першість.

Про особливості спорту та про те, хто був найкращим у майстерності, – в сюжеті телеканалу «Аверс».

Рукопаш гопак – національний вид спорту, завдяки якому українців ідентифікують у світі. Він особливий тим, що відроджує українську культуру та традиції. Ударна техніка в поєднанні з елементами танцю робить рукопаш гопак сильною зброєю у порівнянні з іншими видами бойових мистецтв.
Змагання з рукопашу гопак у Луцьку тривали два дні у ТРЦ «Порт City». На килимі змагалися хлопці від чотирьох років і до вісімнадцяти. Спортсмени демонстрували свої вміння як в однотанах, так і в парних поєдинках.
Костянтин Чумаченко – спортсмен луцької збірної з рукопашу гопак. Хлопець сім років займається цим видом спорту. Розповідає: за цей час вдалося багато досягти. І хоча на Кубку Луцька в особистому заліку посів друге місце, має амбітні плани.

«Головне для спортсмена – мотивація», – резюмує він.
Під час однотанів на килим виходили бійці по одному та демонстрували бій з уявним суперником під музичний супровід. Судді оцінювали якість ударів, різноманітність рухів та потрапляння в музику, а також ритмічність і жестикуляцію. У підсумку кожен спортсмен отримував бали, так і визначали переможця.

«Це не лише спортивний захід. Тут значна складова національно-патріотичного виховання та формування свідомості», – наголосив директор Департаменту молоді та спорту Луцької міської ради Володимир Захожий.
Посадовець переконаний, що зупиняти спортивні змагання не можна, адже фізична культура і тренування є основою здоров’я дітей.

«Загартування надважливе в часи пандемії, зокрема і сили духу. Тому ми намагаємося максимально реалізувати усі ті заходи, які були заплановані», – додав він.
Такої ж думки дотримуються і у Фонді Ігоря Палиці «Тільки разом», який виступив одним із головних партнерів спортивного дійства.
«Ніщо так не характеризує нашу українську ідентичність, як українське козацтво, – зауважила голова правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Катерина Шкльода. – Нам надзвичайно приємно долучатися до таких заходів. Ми дуже вдячні організаторам за проведення такого потужного дійства. Фонд Ігоря Палиці завжди залюбки підтримує такі ініціативи».
Переможцями змагань стала збірна команда обласного центру Волині, другими стали ковельчани, а третє місце закріпили за собою спортсмени з Хмельницького.
Фото Павла БЕРЕЗЮКА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus