USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Кожен п’ятий шукач роботи за кордоном має справу з шахраями або не перевіряє роботодавців

10 Грудня 2021 14:02
18% шукачів роботи за кордоном мають справу з шахраями або просто не перевіряють роботодавців вже на першому етапі працевлаштування – пошуку вакансії.

Про це свідчать результати дослідження, проведеного на замовлення асоціації компаній з працевлаштування за кордоном, йдеться в сюжеті 5 каналу.

«Приїхати за кордон і бути обманутим, залишитися без заробітної платні, грошей і так далі. Це страх, який найчастіше супроводжує людей, які їдуть до Польщі. І так, не будемо приховувати, що такі ситуації часом мають місце. Щодо другого страху – це попасти до роботодавця, який некоректно веде документи. І потім заробітчани стикаються з тим, що не можуть оформити потрібні документи», – пояснила директор Департаменту рекрутації компанії Gremi Personal Анна Джоболда.

Фахівці ринку праці у Польщі дивуються: українців не зупиняє навіть той факт, що шахраї пропонують захмарну оплату, яка не відповідає низькій кваліфікації позивача.

«Чуємо від них: «Я бачив таке ж оголошення, але на вищу ставку». Вони їдуть там, де їм обіцяють. Але через деякий час повертаються до нас, бо зіштовхнулися там або з невиплатою зарплатні, або з тим, що їм некоректно вели документацію і потім вони не змогли продовжити своє перебування на території Польщі», – зазначила Джоболда.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 10 Грудня 2021 14:19
гарна спроба, однак не переконали. за кордоном більша платня за ту саму роботу. плюс продукти дешевші
Олег Показати IP 10 Грудня 2021 14:47
Головне - бути обережним при роботі з українськими посередниками

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus