USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Кожен сотий будинок в Україні – аварійний

28 Жовтня 2019 08:59
За даними Кабінету міністрів, майже кожен сотий житловий будинок в Україні перебуває в аварійному стані.

«Приблизно 1% у нас – аварійні та старі будинки. Здається, що це небагато. Насправді, це кожен сотий», – розповів у ефірі ObozTV перший заступник міністра розвитку громад і територій України Дмитро Живицький.

«Щоб стало зрозуміліше – кожна сота квартира. Тобто в трьох під’їздах 9-поверхового будинку вже є одне аварійне помешкання, якщо брати з розрахунку на 1 квадратний метр. Це дуже серйозна цифра», – пояснив Живицький.

Чиновник уточнив, що понад 60% житлового фонду України становлять споруди, зведені в 1950-1980-х роках.

За його словами, відновлення вимагає і житловий фонд, і комунальна інфраструктура. Зокрема, системи водо- та теплопостачання, закладені 30-50 років тому.

«Нам потрібно націлювати органи місцевого самоврядування вкладати гроші в цю інфраструктуру. А не тільки займатися тим, що «видно», щоб мера обрали на наступний період. Бруківка і плитка – те, без чого не обходиться жодне місто... Але насамперед потрібно думати про те, де живуть люди», – наголосив заступник міністра.

Одними з найбільш проблемних в Україні є застарілі та непридатні для проживання «хрущовки». Якщо не розпочати їхнє знесення чи капітальний ремонт, то вже через лічені роки половина сімей може залишитися без житла.

Згідно з проєктом генплану, тільки в Києві потрібно знести понад 3000 "хрущовок", в яких проживають понад 200 тисяч сімей. Однак остаточний проєкт реновації житлового фонду все ще не розроблено.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus