USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.97

Кожен торт – шедевр: любомльчанка пече незвичні смаколики

14 Січня 2018 20:36
Це той рідкісний випадок, коли хист і майстерність доповнені добрим почуттям гумору. Уявіть собі: на таці – айфон чи дитячі іграшки. А насправді це бісквітне тісто, масляно-сирний крем та шоколадна поливка.

Свої торти Тетяна Новосад з Любомля не просто пече, а творить – вигадує, фантазує, втілює. Виходять сюжети: теплі, веселі, іронічні. А всі фігурки, прикраси та оздоби на солодкому печиві – їстівні, пише газета Волинські Новини від 11 січня 2018 року.

Маленькі й дорослі ювіляри упізнають себе в солодких персонажах. Це неабияк їх тішить. Власне, як і авторку сюжетів.

«Кожен торт для мене особливий, – розповідає «солодка» майстриня. – Бо я вкладаю у солодощі душу».

Тетяна каже, що свій перший торт спекла ще в дитинстві, але він тоді їй не вдався.

«Пам’ятаю, що тато ним ласував і вдавав, що він дуже смачний. Хоч насправді це було не зовсім так», – ділиться кондитерка.

Тетяна вирішила випікати торти на продаж, коли була у декретній відпустці. Спочатку жінка пекла звичайні пляцки – на свята, на дні народження найближчих. Ті хвалили і просили повторити. Тому з часом узялася експериментувати.

«Зараз пригадую і дивуюся: раніше ніколи не купувала борошна та цукру, нічого не пекла. Я ніколи не цікавилася випічкою. Робити торти мене навчила сестра, поділилася рецептами. Готувала щось цікаве, щоб просто поїсти, пригостити рідних, – зізнається Тетяна. – Потім почала пекти печиво. Дотепер пам’ятаю, що це були капкейки. Зрозуміла, що солодощі можуть бути не тільки смачними, а й корисними».

Жінка пече торти уже два роки. На весілля, дні народження, хрестини. Грошова торба – перший торт, який вона зробила на продаж.

«Кондитери печуть банальні речі, бо замовник це купує, – каже Тетяна. – Багато людей хочуть звичайний торт – «Наполеон» чи «Медовик». Ми, може, і хотіли б чогось нового, проте не кожен може собі це дозволити».

Цікаво, що жінка не дуже любить солодке. Усю випічку дегустує чоловік.

За її словами, кожен торт – це велика робота. «Сама випічка потребує найменших зусиль і часу, – каже вона. – Дві-три години треба, щоб спекти коржі. А от щоб збити креми, перекласти, прикрасити торт, іноді потрібен цілий день».

Рецепти тортів Тетяна зібрала з родинних кулінарних книг, отримала від майстрів з інтернету. Зараз жінка має на озброєнні багато класичних рецептів, серед яких – перевірені часом і смаками «Медовик», різноманітні бісквіти. Вона каже, що покупці найчастіше замовляють торт з профітролями. Він найпопулярніший.

«У мене 18 варіантів тортів, – каже кулінарка. – Орієнтуюся на замовників. Люди люблять щось простіше. Складні рецепти дорожчі, бо з ними і возитися довше, і інгредієнтів може бути більше. Рідко роблю два однакові торти, вони в мене різняться і за наповненням, і за оздобленням. Адже межі кулінарного мистецтва немає. Всі продукти для солодощів – натуральні. Купую масло, домашні яйця та сметану. Беру випробувані інгредієнти. Не економлю на продуктах, хочу, щоб покупці залишалися задоволеними та вдячними. Я дуже люблю навчатися, робити щось нове. Моє натхнення – дивитися, як творять інші профі. Так отримую і заряд енергії, і досліджую нові техніки й рецепти».

Тетяна каже, що зазвичай працює вночі, коли діти сплять.

«Малі бешкетники люблять усе перемацати пальчиками, а потім доводиться усе переробляти, – зізнається вона. – Якось за добу зробила аж п’ять тортів, а весільний за ніч спекла. Ця робота дарує мені задоволення».

Кондитерка мріє відкрити власну майстерню, де зможе працювати. «Дуже хочу не робити це вдома, а мати окреме приміщення, – каже вона. – Можливо, колись вдасться здійснити свою мрію».

Лілія БОНДАР, Любомль

Фото з особистого архіву
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Коля Показати IP 14 Січня 2018 23:10
Супер!!!
Ірина Показати IP 15 Січня 2018 07:56
Щось стаття дуже на рекламу схожа.
Я Показати IP 15 Січня 2018 10:21
Це все, звичайно, дуже гарно! Але чи має ця майстриня санкнижку??? Цікаво, які умови вдома у неі? Чи перевіряли служби, чи умови у неі вдома придатні для приготування тортів, які потім ми усі імо????
Andriy до Я Показати IP 15 Січня 2018 18:01
Не хвилюйтеся Ви так, Вам ніхто й не пропонує навіть. Давіться тихенько слиною і не лийте помиї на метрів...
Я до Andriy Показати IP 15 Січня 2018 18:45
По перше, я кольорових тортів не ім(шкідливо), а по друге "метр"- це або міра, або ж людина мистецтва. А тут циганщина з квітками, а не мистецтво.
spinerbait Показати IP 15 Січня 2018 16:20
Супер шедеври! А на смак дуже класні! І при чому тут санкнижка,це ж на індивідуальний заказ,а не масове виробництво!
я до spinerbait Показати IP 15 Січня 2018 16:55
навіть якщо і індивідуальний, то для цього потрібно мати відповідні умови. ви ж не знаєте, чим майстриня хворіє, і які тварини у неї по кухні бігають. он на фото грибок розцвітає на віконних рамах, а ви кажете - при чому тут санкнижка!
12345 Показати IP 15 Січня 2018 18:56
Скоріш за все реклама -бо спекти торт і покласти на нього живі квіти з макарунами -цим точно зараз нікого не здивуєш!
іра Показати IP 15 Січня 2018 20:59
люди будьте добріші! гарно , навіщо ті помиї виливати... книжка? та купити медогляд ... все формальність. легше?
Оля до іра Показати IP 16 Січня 2018 12:54
Шкода тільки, що люди, які на майдані ламали систему, до вас у мозок не зможуть залізти, щоб ваші стереотипи поламати. Таке не купується і не має купуватися! А таких людей,які так мислять в росію!!!
Тетяна Показати IP 28 Жовтня 2018 12:26
А як можна зв'язатися з пекарем??
Оля Показати IP 26 Вересня 2019 11:34
Як зв'язатися з пекарем?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus