USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.90

Кожен п’ятий молодий волинянин спробував «кайф»?

26 Січня 2009 11:33
За  даними УМВС України у Волинській області,  у нашому краї п’ята частина молодих людей знайомі з дією наркотиків. Про це 26 січня інформують «Волинські Новини».
 
Серед молоді, що вже спробувала наркотичного «кайфу», найбільший відсоток становлять студенти вищих навчальних закладів. Як пояснюють правоохоронці, наркотики як дороге задоволення доступніші забезпеченим студентам. Також, за повідомленням ВЗГ УМВС у Волинській області, статистика свідчить, що хлопці частіше, ніж дівчата вживають наркотики.
 
Боротьба з наркоманією ведеться, передусім, на законодавчому рівні:  в Україні передбачені жорсткі кримінальні санкції за виробництво і розповсюдження наркотичних речовин. Тим часом, силові заходи не усувають причин наркоманії. Величезне значення має широка пропаганда здорового способу життя, життя без наркотиків. Але  правоохоронці ж схиляються до думки, що набагато дієвіше було б  забезпечити в суспільстві соціальні умови, що не сприяли б зловживанню наркотиками. Особливо це стосується головної групи ризику – молоді.
 
Практика свідчить, що основною сировинною базою наркоманії в Україні є мак, головки якого містять наркоотруту. Незважаючи на чисельні укази, постанови, інші нормативні акти, які забороняють висівання та вирощування маку, люди свідомо, а чи й ні сприяють розповсюдженню наркоманії. З кожним роком кількість виявлених та знищених органами правопорядку незаконних посівів маку та коноплі зростає у 10 раз.
Багато зусиль до цієї проблеми докладають працівники ОВС, а особливо  відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків УМВС України у Волинській області. Протягом минулого року  безперервно проводились  оперативно-профілактичні заходи щодо недопущення потрапляння наркотиків до учнівської й студентської молоді.Так, наразі задокументовано 14 фактів порушень законодавства у місцях проведення дозвілля молоді, під час яких вилучено 1020 грамів макової соломки, 1885 грамів марихуани, 100 пігулок «екстазі», 32 грами амфетаміну та 5 капсул трамадолу. Порушено 12 кримінальних справ  незаконного обігу наркотиків у навчально-виховних закладах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 26 Січня 2009 12:14
Що мається на увазі? суворі ін’єкційні наркотики? чи психоактивні речовини взагалі? Чи тільки нелегальні?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus