USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

«Кожному українцю - доступне авто»: у Києві - мітинг під Радою

6 Вересня 2017 09:35
Середмістя столиці зранку заповнили машини з іноземною реєстрацією - вони приїхали на акцію протесту під Верховною Радою, інформує ТСН.

Організатори обіцяли не менше ста тисяч учасників з усієї України. З'їжджатися вони почали ще звечора. До столиці приїхали понад чотири тисячі таких автомобілів з семи регіонів України.

Вони вимагають від влади переглянути закон і дозволити їм вільно їздити на машинах з іноземними номерами протягом року за помірну плату. Наразі автомобілям на єврономерах дозволено перебувати на території держави не більше пяти днів. В іншому разі машину необхідно офіційно реєструвати і сплатити ввізне мито, акцизний податок та ПДВ.

Інший вихід - зареєструвати машину на іноземну компанію. Сьогодні в Україні нараховується понад 2,5 мільйона авто з єврономерами. Автодистриб'ютори вбачають у цьому порушення закону. Крім того, такі водії не несуть жодної відповідальності під час ДТП, бо насправді не є офіційними власниками авто: можуть покинути місце автозлочину і відшукати їх фізично майже не можливо.

Натомість власники авто з єврономерами запевняють - вони готові офіційно переєреструвати свої машини. Але за помірну плату. Наразі це є їхньою головною вимогою до влади. Протестувальники зауважують, що така плата має визначатися в процентному співвідношенні до вартості автомобіля. В будь-якому разі ця ціна не повинна перевищувати 500 євро, вважають активісти.

Поки сторони шукають варіанти виходу, популярність машин з іноземними номерами в Україні стрімко зростає. В столиці вже навіть з'явився невеличкий базар, де продають іномарки з литовськими номерами. Подейкують, такі авто тут коштує дешевше, ніж такі самі з українськими номерами.

Раніше у Держфіскальній службі попередили, що усі водії, які їздять в автівках на європейських номерах понад встановлений законом термін, платитимуть багатотисячні штрафи.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 33
Кастрюлька Показати IP 6 Вересня 2017 09:42
а я хочу ковбаси халявної!!! Гайда на мітинг!!!
Володимир до Кастрюлька Показати IP 7 Вересня 2017 10:56
Купи на ринку дорожче, або зроби сам, так дешевше. І смак буде кращий. В чому проблема? Так само і з авто: Купи в Україні дорожче, або завези в Польщі (з доступною розтаможкою) так набагато дешевше. І авто буде зручніше.
123 Показати IP 6 Вересня 2017 10:02
Заборонити їздити на цих бляхах. Ганяють як навіжені. Страшно по тротуарі йти. Посідали за бляхи які права купили , а їздити не навчились.
анон до 123 Показати IP 6 Вересня 2017 10:48
Та надоїли з своїм негативом до тих машин. За рулем їх сидить ж українець, не поляк, литовець, а українець. І на укр номерах ганяють як скажені. Якби мали і ви моливість купити таку "бляху", ви б враз її купили.
Володимир до 123 Показати IP 7 Вересня 2017 10:23
Річ не в бляхах, а в водіях! Скільки можна це говорити???
123 Показати IP 6 Вересня 2017 10:10
Ага.и два ковща борща...
Автосервіс Показати IP 6 Вересня 2017 10:23
Кожен день стикаємось з "бляхатими". Технічний стан таких машин в 90% випадків - ЖАХЛИВИЙ. Нормальний автомобіль і в Європі коштує дорого. Скоріш за все ноги автоєвросили ростуть з Європи, щоб перетворити Україну в черговий смітник для свого лахміття.
анон до Автосервіс Показати IP 6 Вересня 2017 10:49
У мене машина "бляха" вже 3 роки і ні разу не була в ремонті, а вона далеко не нова. І краще служить ніж новий наш ланус. Так що мовчіть
Автосервіс до анон Показати IP 6 Вересня 2017 11:27
По-перше - Ви мені рота не затикайте, по-друге - те,що Ви не були в ремонті нічого не значить (посто "добиваєте" тачку і все), по-третє "Ланос" - це розробка "GM" і на її базі їздять машини по всьому світу
Макс до Автосервіс Показати IP 6 Вересня 2017 12:17
Чомусь на розробках GM наші депутати і чиновники ну ніяк не хочуть їздити. А нам Українцям пхають зі своїх автосалонів китайський мотлох. Взагалі класно влаштувалися! Беріть люди у їхніх банках кредити і купуйте за неадекватні гроші у їхніх же автосалонах ланоси, славути, джілі і тд. і тп. Слава українській владі!!!!
анон до Автосервіс Показати IP 6 Вересня 2017 12:23
Я її не добиваю, просто вона в хорошому стані, і пробіг в неї шалений, бо не раз їздилось по світу, і нічого, їздить без проблем. Я про ланус зроблений в нас, знайомий купив, півроку не проїздив як поламалась. Те що робиться для нас українців-от це бляха
777 до Автосервіс Показати IP 6 Вересня 2017 12:32
Розробка може і "GM" але збірка українська і цим все сказано. В 2007 році купив ВАЗ 2107 ЛуАЗ зібрав, під обшивками гола бляха без покраски, мусив сам кругом підкрашувати, а 2009 повністю варив дно. Про ходову взагалі мовчу... То може будемо їздити на десятирічних європейках. Тим більше ціни вирівнюють до європейських тоді давайте і розмитнення по європейській системі 200 евро вже з постановкою виходить.
Автосервіс до 777 Показати IP 6 Вересня 2017 13:00
ВАЗ і Ланос - це як Чроне море і Сапалаївка - величини не порівняні. В бляхатих для мене два плюси - за ремонт беремо дорожче (по-європейськи) і почав користуватися ременем безпеки, навіть в місті
777 до Автосервіс Показати IP 6 Вересня 2017 13:11
Та навіть чомусь бляхатий Ланос коштує порівняно з українським копійки. А на ринку чомусь всі шукають Ланос польської збірки. Наш Ланос коштує як Мерседес бляхатий. Тоді їздь на ланосі а я буду на мумріку цікаво якого авто безпека і заьруднення краще, про комфорт я взагалі мовчу.
Макс до Автосервіс Показати IP 6 Вересня 2017 11:20
Давайте поговоримо про стан авто на українських бляхах! Я сам маю майстерню і бачу які машини у нас їздять. У мене Audi a6 c6 2007 року. В чудовому технічному стані за яким я завжди доглялаю. У 14 знайомих теж авто на литовцях які завжди вчасно ремонтуються! Люди ж не просять халяви. Просять адекватного розмитнення, як у нормальних цивілізованих країнах. А у нас логіка рабів. Краще їздити на ланосі за 3000/4000$.
Автосервіс до Макс Показати IP 6 Вересня 2017 12:31
Та не бачу перешкод - хочете дешевше - відмовтесь від пенсії, освіти дітей, виборчого права (від всього того, де є державні гроші) і катайтесь до упаду. Чомусь електрика по 1.69 за кВт і газ по 7, бензин по 23 Вас не бентежать. А весь сир-бор через те, що хтось хоче на Вашій асоціальній позиції і хитропупості пролізти в парламент на наступних виборах.
ангст до Автосервіс Показати IP 6 Вересня 2017 11:50
А в наших жигулів та ланосів технічний стан кращий? Ми йдемо в Європу? То чому зі значно нижчими доходами ми повинні купувати автомобілі в рази дорожче? Зробили б адекватну ціну розминтення, не булоло б "євроблях". А при?урки і на наших номерах їздять.
Володимир до Автосервіс Показати IP 7 Вересня 2017 10:28
А цей вазовський мотлох що зараз в україні... то що не сміття? У мого брата 2109 за 1100$, а що він зміг би купити за тіж гроші з європи? І більшість людей може розраховувати хіба що на таку суму!!! Бо в нас такі з/п, або й взагалі роботи нема.
АНАТОЛЬ_ Показати IP 6 Вересня 2017 11:29
Та заборонити вже українцям гасати на бляхах- і крапка! Треба нові вітчизняні автівки собі купляти!
777 до АНАТОЛЬ_ Показати IP 6 Вересня 2017 12:34
Підтримаємо нашого "Гаранта", а то не дай боже збідніє і схудне...
Володимир до АНАТОЛЬ_ Показати IP 7 Вересня 2017 10:51
То й купляй собі тарахкотливі,трясучі, некомфортні ВАЗи чи ЛАХНОСИ. А я хочу дизельний, економний, комфортний універсал за дешевші гроші!
Макс Показати IP 6 Вересня 2017 11:44
Як на мене правильні ВИМОГИ: --- 1. Доступне розмитнення кожному українцю 2. Відміна фальшивих обмежень Евро 5 3. Відміна обмежень на перепродаж ввезених авто 4. Едине вікно та спрощення механізму розмитнення 5. Дієвий механізм розмитнення вже ввезенних авто 6. Зупинити переслідування євро-авто до приняття доступного розмитнення --- Разом переможемо!!!
КДдл до Макс Показати IP 6 Вересня 2017 14:16
І тоді такі торгаші як ви будете ставити ціни з космічними накрутками))), країна ба?иг!!!
Макс до КДдл Показати IP 6 Вересня 2017 17:52
Приїдете собі за кордон і самі привезете авто без ба?иг і торгашів . Так як я зробив. І взагалі я не зрозумів чому Ви мене торгашем обізвали. Я маю свій автосервіс і авто купив для себе а не на продаж.
Леді на укр номерах Показати IP 6 Вересня 2017 17:08
О це українська жаба!!!! Як тільки аварія де авто на іноземних номерах то зразу бляхи , понакупляли і ніхто не думає , що там турок сидить за кермом ! Халяви - та ні просто , щоб всі мали можливість і навіть ті в кого заздрість переповнює! А основне те , щоб на людях не наживалися за , що це розмитнення космічне чим такі цифри обумовлені !!!! Зробіть адекватні ціни , оммежте в роках , а не тільки євро 5 під яке навіть ланоси не підходять бо вони не відповідають цим стандартам ! А кого це не влаштовує -вперед на Богдани які розвалюються на ходу і підтримуйте вітчизняного виробника !!!!!
Автосервіс до Леді на укр номерах Показати IP 6 Вересня 2017 18:30
Вельмишановна Леді! Справа зовсім не в жабі, а в тому, що іде штучна маніпуляція Вашою свідомістю і точкою зору. "Бляхаті" автомобілі я і переважна більшість моїх знайомих можемо придбати собі на кожен день тиждня. Основна маса людей вважає, що хтось їм щось винен, при тому зовсім незважаючи на свою діяльність. От і копають бурштин, ріжуть ліс, їздять на незаконних машинах, абсолютно наплювавши не закони і правила. З таким самим пафосом я можу вимагати права їздити під "мухою" - бо ж "бляхаті" порушують низку законодавчих актів і правил, - то чому ж мені не можна? Те, що через ваші забаганки міліони нормальних автомобілів втратять ціну - окрема тема. Відміна Євро-6 - повне безглуздя. Весь світ боретьзя за покращення навколишнього середовища, а нашим - давай л*йно, аби дешево. Луцьк на 9-му місці в десятці міст України з найбруднішим повітрям. В нас нема промислових комбінатів і заводів, зате в нас повно "еталонів" з жахливим дизельним вихлопом. В усьому світі визнано, що дизельний вихлоп викликає рак і низка країн іде шляхом повної відміни дизеля до 20-го року, а нам поф*г - аби дешевше. А потім в лікарнях черги, а грошей на ліки нема - бо бюджет пустий. Чому пустий - бо впадло розмитнення платити. Дешеві авто з Європи - не смішіть - все нормальне кругом коштує дорого. Дешеве лише сміття. Ми не проти дешевого розмитнення, але ми проти хитопупих. Накличете ви ще біду на свої друшляки.
Леді до Автосервіс Показати IP 6 Вересня 2017 19:54
О ви вже всі проблеми і гріхи світу прикріпили до розмитнення авто! По перше врегулювання цього питання так як і бурштин і ліс владі не вигідно зрозумійте краще в карман ніж в бюджет! А про те що старі авто і так далі ви подивіться авто які не розмитнені в основному чи вони йдуть старіші ніж ті що в нас їздять по місту . Це можливість людині поміняти Жигуль без подушок безпеки на авто орієнтовно 2005-2010 року . Чи у нас зарплати такі , що ми можемо пів року потягнутися і купити авто з салону !!! Ви мені поясніть як людина із зарплатою навіть в 10000 грн податками, комуналкою може купити авто за 10000 дол ! Ви ще скажіть , що ви булиб проти кредититів які дають в Європі на житло в маленький відсоток , щоб менше плодилися бо не має вже чим дихати!
77 до Леді Показати IP 6 Вересня 2017 21:10
Добре, раз Ви така мудра. Скажіть що мені робити зі своїм законним авто, яке завдяки бляхам впало в ціні з 9-ти тис дол до 3-х? Причому машина куплена в салоні і в ідеальному стані
Леді до 77 Показати IP 6 Вересня 2017 22:51
А ви розкажіть мені коли я купувала в 2007 році авто за 27000 у. о не з салона а в 2015 його в ідеальному стані продала за 9800 у.о то це хто винен. В 2016 купила авто , розмитнили стало 11000, а тепер це ж авто на фізичну особу розмитнити і так далі коштує 8000 то хто мене винен євробляхи? У мене також на українській реєстрації тільки за , зо я плачу в державу при розмитнені вартість ще однієї машини за ті задрипана дороги !
77 до Леді Показати IP 7 Вересня 2017 12:32
Питання на питання - неввічливо, але за вісім років втрата в ціні нормальна, а не за рік
Володимир до Автосервіс Показати IP 7 Вересня 2017 10:46
" а грошей на ліки нема - бо бюджет пустий. Чому пустий - бо впадло розмитнення платити." : Не на людях потрібно бюджет наповнювати! Чому всі ходять з такими тупими думками??? Давайте тоді всі дружно скинемось по 3 місячні з/п і наповнимо його. Вдумайтесь: 2500000-3500000 машин * (нехай розтаможка буде 500$) = 1,25 млрд $ - 1.75 млрд $ (45 млрд гривень). Прогнозовані доходи в бюджет на 2017 р 721 млрд гривень. (тобто це ще 6% річного доходу). а якщо такі авто будуть доступними то дехто буде купувати і розтаможувати по 2, а то й по 3 машини,(собі і по роботі). Бо це буде доступно.
Автосервіс до Володимир Показати IP 7 Вересня 2017 12:34
"Не на людях потрібно бюджет наповнювати" - в світі податки платять всі - і люди і підприємства
Oleg Показати IP 6 Вересня 2017 22:21
От чи мені одному не зрозуміло, чому влада так вперто не хоче зняти страшенні ці мито і акцизи? Чи немає у нас простого сільского бухгалтера, який би втлумачив політикам і урядовцям, що дозвіл на безмитний ввіз авто в країну принесе не збитки бюджету країни а навпаки дохід і збільше: + СТО автосервісу і відповідно робочих місць. + використання пального і державні 20% від ціни пального знову впадуть в копілочку. + розвиток малого бізнесу завдяки доступності для найменш забезпечених. + дохід від туристичного бізнесу зросте в рази. + дохід від страхових внесків зросте втричі. На разі, для мене зрозуміло одне: державі не вигідно давати можливість доступних авто, через те, що: - втрачається бізнес великовузлових зборок Деу, Ланос, Лада, Богдани і т д. - загнеться бізнес Укрзалізниці так само як і мартшрутні таксі і тролейбуси будуть обслуговувати тільки пенсіонерів а середній клас пересяде на авто. А це ризиковано, що міський транспорт взагалі зникне з вулиць міста.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus