USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Мітинг під Радою: поліція спробувала штурмувати наметове містечко

18 Жовтня 2017 17:54
Поліція почала штурмувати наметове містечко на вулиці Грушевського. Як передає кореспондент УНІАН, штурм почався приблизно о 17:20.

Спецпризначенці почали наступ на намети на вулиці Грушевського з боку рогу вулиці Шовковичної та Грушевського. Правоохоронці підбігли до перших наметів, але активісти почали відбиватися.

Силовики почали застосовувати сльозогінний газ. Серед постраждалих виявився народний депутат України від «Самопомочі» Єгор Соболєв.

Разом з тим, поліція одразу відступила на територію площі Конституції, зупинивши таким чином штурм.

В момент штурму більшість активістів перебувала на розі Грушевського та Липської, звідки, за попередніми даними, планувався похід мітингувальників до Адміністрації президента України.

Також на розі Грушевського та Липської стоїть кордон нацгвардійців та спецпризначенців у кількості до 300 чоловік.
Наразі обстановка спокійна, але після спроби штурму деякі активісти за допомогою лому та інших залізних предметів почали витягувати плитку з тротуару на вулиці Грушевського. Частина активістів почала переконувати їх, що цього робити не потрібно. Поки що демонтовано не більш ніж 10 плиток.

Нагадаємо, за повідомленнями ЗМІ, учасники мітингу відібрали у кілька поліцейських щитів. Також невідомі молодики в масках почали розбирати бруківку поряд з наметовим містечком. Також повідомлялося, що 18 жовтня між протестувальниками та правоохоронцями виник черговий конфлікт. Зокрема, правоохоронці не пропускали через блокпости активістів із карематами, спальниками. Також учасники мітингу заявляють про перешкоджання правоохоронців при спробах пронести в містечко харчування і воду.

17 жовтня, під Верховною Радою розпочався мітинг, учасники якого вимагають скасування депутатської недоторканності, внесення змін у виборче законодавство, а також створення Антикорупційного суду.

Організаторами акції виступають партії «Об'єднання «Самопоміч», ВО «Батьківщина», «Рух нових сил», «5.10», ВО «Свобода», «Національний корпус», «Правий сектор» та ряд громадських організацій. Протягом дня відбулися зіткнення поліції і мітингувальників. Учасники акції заявили про намір залишатися під будівлею ВР щонайменше до четверга, оскільки очікують, що саме 19 жовтня парламент розгляне їхні вимоги.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Віталій Показати IP 18 Жовтня 2017 17:58
Дежавю...
Анонім до Віталій Показати IP 18 Жовтня 2017 19:00
аніжедеті
Яник Показати IP 18 Жовтня 2017 18:46
Куди втікати будеш, Петя?
За Україну! Показати IP 18 Жовтня 2017 19:53
Всі на РОБОТУ, в АРМІЮ ГАЙДА А ТО МІТИНГУВАТИ ЛЕГШЕ ВСЬОГО І БРУКІВКУ ЛАМАТИ. Взяли б її поклали, погнули б спину... Так все життя і промітингуємо!!!!
Анонім Показати IP 18 Жовтня 2017 19:57
Історія повторюється двічі: перший раз як трагедія, другий - як фарс.
Лось Показати IP 18 Жовтня 2017 20:50
Самое стремное в том, что нет вменяемого лидера этой движухи. Очередной передел собственности и сфер влияния. А народу потом объясним.. кто враг очередной революции.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus