USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Кожний п’ятий волинянин живе в обласному центрі

27 Травня 2009 15:45
Впродовж останніх  років демографічна ситуація в обласному центрі  Волині характеризувалася позитивними тенденціями. За п’ять років кількість лучан зросла на 6,7 тисячі: з 202,6 тисячі на кінець 2003 року до 209,3 тисячі на кінець минулого року і становила 20% усього населення області. Про це 27 травня інформують «Волинські Новини».  
Отже, як повідомили у головному управління статистики у Волинській області, кожен п’ятий волинянин живе у Луцьку. Зростання чисельності населення міста відбувалось як за рахунок природного приросту, так і позитивного сальдо міграції. Визначальна ж роль у цьому процесі належала останньому.
 
Внаслідок міграційного приросту кількість мешканців Луцька зросла на 4,8 тисячіосіб. Варто зазначити,  що 70% усіх міграційних переміщень відбувається у межах області. Наприклад, у минулому році із 5,4 тисячі мігрантів, які місцем проживання обрали Луцьк, 3,8 тисячі – прибули з інших міст та районів Волині,  майже 1,5 тисячі осіб – з інших областей України і лише 136 громадян приїхало до нас з інших держав. У той же час серед 4,2 тисячі лучан, які змінили місце проживання, приблизно 3 тисячі переїхали в інші населенні пункти Волині, 1,1 тисячі – віддали перевагу території інших регіонів держави, а 96   осіб – вибули за кордон.
 
П’ять років поспіль в Луцьку кількість народжених перевищує число померлих, тобто маємо природний приріст населення. При цьому, абсолютне його значення за ці роки зросло з 153 до 545 осіб торік. Не останню роль у цьому відіграло збільшення кількості народжених. Торік в обласному центрі зареєстровано 2,7 тисячі новонароджених, а це  на третину  більше, ніж п’ять років тому. На кожну тисячу жителів припадало по 13 немовлят і це найвищий показник народжуваності в місті за останні тринадцять років. Щодо смертності лучан, то її рівень коливався у межах 10-10,5 померлих на 1000 жителів і серед міст та районів області залишається найнижчим. До слова, серед обласних центрів України наше місто по рівню народжуваності поступається лише Ужгороду.
 
За чотири місяці поточного року, завдяки природному приросту і позитивному сальдо міграції,  кількість мешканців обласного центру зросла ще на півтисячі і становила 209,8 тисячі осіб.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus