USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

КП «Ласка» просить 5,6 млн для безпритульних тварин

26 Листопада 2018 18:14
Із метою врегулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами з міського бюджету просять виділити 5,6 мільйона гривень.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів 26 листопада.

Директорка КП «Ласка» Наталія Рудь зазначила, що підготована Програма регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами в місті Луцьку на 2019–2020 роки ефективніша за минулорічну, яка не враховувала, зокрема, моментів повернення тварин після їх ідентифікації в мікрорайони.

«Ця програма буде ефективнішою, адже передбачає чіпування та ідентифікацію тварин для обліку та моніторингу популяції безпритульних тварин», – сказала Наталія Рудь.

Вона повідомила, що на цілі програми потрібно передбачити близько 5,6 мільйона гривень із міського бюджету.

Окрім заробітної плати працівникам КП «Ласка», ці кошти спрямують на спецодяг робітникам, відлов, вакцинацію та стерилізацію тварин, їх ідентифікацію і спеціальне чіпування для обліку й моніторингу популяції, а також засоби дезінфекції приміщень підприємства, продукти харчування для тварин, адміністративні витрати, наприклад на сплату комунальних послуг і земельного податку, поточні ремонти та реконструкцію вольєрів.

Також Наталія Рудь повідомила, що за останніми даними на вулицях міста перебувають 980 тварин, 300 тварин знаходяться на території КП «Ласка», ще на 100 тварин вулиці міста поповняться внаслідок процесів неконтрольованого розмноження.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Лучанин Показати IP 26 Листопада 2018 18:43
На вулиці сотні безпритульних людей, і я жодної статті не бачив про їх захист і як їм допомогти перезимувати. А тут на песиків мільйони просять, Бога побійтеся, чи життя песиків дорожче стало за людське?
кк до Лучанин Показати IP 26 Листопада 2018 19:15
коли бездомна собака нападе на людину, що скажете? прохання директора спрямоване на захист людини. от дивуюсь таким придуркам як ви.
Лучанин до кк Показати IP 26 Листопада 2018 19:26
Я теж Вас поважаю як дуже чемну і виховану людину.
Петро Показати IP 26 Листопада 2018 19:32
А чому не долучити громадськість до витрат коштів підприємства....????
Анонім Показати IP 26 Листопада 2018 20:26
В нас собаки із чіпуванням на людей нападають..Неможливо ані дитині на велосипеді нормально повз них проїхати ані самому нормально пройти..під машини кидаються зі своїм гавкотом...+те що якби в нас були люди нормальні і стерилізували своїх домашніх тварин а не підкидували потім цуценят в коробках зі свого села на вулиці міста то було б все норм і толку більше було б...
Лучанка Показати IP 26 Листопада 2018 20:29
Якщо міська рада дасть такі гроші то б хотілося бачити звітність у відкритому перегляді на що витрачають Ваші з нами податки
Кк до Лучанка Показати IP 27 Листопада 2018 00:53
Ви зайдіть до них на сторінку фб, звітність прозорішою не буває
ГПЗ Показати IP 27 Листопада 2018 20:47
Для чого ви випускаєте чіпованих собак з притулку? Собаки нападають на дітей і домашніх тварин! Неможливо пройти по вулиці!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus