USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

КП «Ласка» просить фінансування з бюджету Волині

4 Березня 2016 15:42
Виділити з обласного бюджету кошти на будівництво притулку для бездомних тварин просить керівник КП «Ласка».

Про це йшлося під час засідання постійної комісії обласної ради з питань екології, раціонального використання природних ресурсів 4 березня.

Директор КП «Ласка» Дана Новарчук зазначила, що підприємство працює для усієї області – у Любомлі, Ковелі, Горохові, Іваничах, Рокинях, Рожищі, Маневичах, Цумані тощо. Так, після того, як представники КП «Ласка» почали працювати у Ківерцях, там не зафіксували жодного випадку смертей від сказу серед людей. Оскільки підприємство не має де утримувати бездомних тварин, його працівники звертаються до депутатів обласної ради. Дана Новарчук нагадала, що з міського бюджету виділили 500 тисяч гривень на будівництво огорожі та електропідстанції. Вона зауважила, що, відповідно до постанови Кабміну, будівництво, облаштування та утримання притулків для тварин належать до компетенції обласних екологічних фондів.

Водночас, як пояснив начальник управління екології та природних ресурсів облдержадміністрації Дмитро Новохатський, регіональна екологічна програма не передбачає будівництва притулку для бездомних тварин у Луцьку, оскільки були відсутні пропозиції від Луцької міськради про необхідність включення цього заходу.

Голова ОДА Володимир Гунчик зазначив, що 3,1 мільйона екологічного податку вже розподілили, і в обласному бюджеті зараз немає коштів на таку підтримку. Депутат Олександр Омельчук рекомендував звернутися до районних рад, які досі не розподіляли вільні залишки місцевих бюджетів.

Заслухавши ці аргументи, депутати вирішили рекомендувати виділити 50 тисяч гривень з суми у 515 тисяч, що передбачена у програмі «Екологія 2016-2020» на водовідведення у селищі Цумані. До розгляду питання хочуть повернутися після 1 липня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
ххх Показати IP 4 Березня 2016 16:16
хай повиловлюють собак хоть на ЛПЗ біля м"ясної точки,а то цілі ночі гавкають. По цілій області вони роблять,гроші давай.
Дмитро Показати IP 4 Березня 2016 16:57
ну нема куда грошей діти тільки залишилось притулок будувати ...
Майя Показати IP 4 Березня 2016 17:00
гляньте ліпше на стан тварин, на яких і не йдуть ті кошти
Анонім Показати IP 4 Березня 2016 17:01
Дана, не вдавися. Щоб гроші отримувати - труба щось робити, а не так як ти. Собак бродячих повно, а ти тут в Луцьку ради не можеш дати.
волонтер Показати IP 4 Березня 2016 17:40
Дана собі організувала місце роботи і тягне кошти на своє утримання з міського бюджету. прикриваючись собаками. за що ж вона поїде до свого турка цього літа? майте совість. виділіть їй гроші, вона ж бо ДИРЕКТОР!
Лучанка до волонтер Показати IP 5 Березня 2016 11:35
Кожен судить по собі :)
Оксана Показати IP 4 Березня 2016 21:56
Дана Новарчук, одна з найуспішніших зоозахисників України, яка за період своєй роботи в КП "Ласка" показала як треба вирішувати поблему безпритульних тварин гуманними шляхами. Я, як член Правління Асоціації зоозахисних організацій проводила дослідження серед більш як сорока міст України. В жодному місті немає такого високого показника прилаштування безпритульних тварин. Жодна зоозахисниця такого віку як Дана не взяла на себе відповідальність за вирішення безпеки мешканців міста, пов`язаної з безпритульними тваринами, тим білше в обласному центрі.
Оксана Показати IP 4 Березня 2016 22:04
Да, деякі тварини залишаються на вулиці, але не можливо всіх тварин відловити і залишити в притулку, на жаль фінансування того не дозволяє. Це поетапних перехід, який був у всіх європейських країних. Настане той час коли безпритульних майже не буде на вулицях. І якби в кожному місті були таки зоозахисники як Дана, Україна за якихось п`ять років вийшла на європейський рівень по вирішенню цієї поблеми.
Оксана Показати IP 4 Березня 2016 22:10
Я бажаю Дані успіхів! Бажаю щоб вона отримала кошти в обласному бюджеті на будівництво притулку європейського рівня.
Наталья Показати IP 4 Березня 2016 22:29
Полностью согласна с Оксаной! Дана - не просто любит Животных, она добилась потрясающих результатов в работе и помощи бездомным! Вот точно говорят: нет пророка в своём отечестве... Многие города Украины отчаянно мечтают о программе и результатах Луцка, а местные только и делают, что ругают Дану... Причём аргументы какие-то дикие.. Все время её молодого человека вспоминают.. Может, просто злая женщина все эти гадости пишет? Завидует ей и пишет мерзости
Татьяна Д. Показати IP 8 Березня 2016 10:59
Дана їздить до інших притулків і закордоном також і переймає їхню практику та досвід щоб почати у нас у Луцьку, на Волині робити схоже щоб наближуватись до європейського рівня. Це необхідно. Щоб називатись людими- потрібно діяти як люди і допомагати нашим меншим братам- саме такою є Дана. Я особисто її знаю. Вона дійсно переймається цим питанням-зробити Луцьк кращим у цьому питанні, а не сидить у капцях на дивані та поливае брудом як деякі.І особисте життя до роботи тут відношення не має. Досить уже ще "полоскати". Краще б допомогли хочаб невеликою волонтерською діяльністю- 1-2 кг корму, хліба, лап для тварин завезли і самі б тоді бачили як на краще змінюються умови у Ласці. Це потрібно прискорити- щоб побудувати кращі умови, без коштів тут не обійтись! Тому я особисто переймаюсь, і дуже хочу щоб у тебе, Даночка все вийшло! а ми, як волонтери, гарантуємо тобі підтримку!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus