USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку чекають на кошти з держбюджету для КП «Ласка»

23 Березня 2015 18:12
Майже 8 мільйонів гривень для будівництва притулку для бездомних тварин досі сподіваються отримати із держбюджету.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міськради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів 23 березня.

Як повідомив начальник відділу екології міськради Анатолій Гламазда, йдеться про внесення змін в комплексну програму охорони навколишнього середовища на 2010-2015 роки. Це пов’язано з тим, що за кошти міського бюджету в 2013 році розроблено проект будівництва притулку для бездомних тварин на вулиці Мамсурова, 9. На розробку проекту використали 69 тисяч гривень, торік приймали програму, підтримку якій планувало надати Міністерство екології та природних ресурсів України. Для виконання цих робіт потрібно 7,969 мільйона гривень. Частину коштів (2,6 мільйона гривень) Міністерство екології обіцяло надати у 2014 році, проте кошти так і не надійшли. У 2015 році планували виділити 5,3 мільйона гривень.

Зі слів Анатолія Гламазди, наразі Міністерство не відмовляється від фінансування, вже підготували запит від міськради. Водночас, кошти з держбюджету Міністерство може виділяти лише під програму, тому потрібно внести зміни до програми, запланувавши майже 8 мільйонів гривень на 2015 рік.

«Я чомусь впевнений, що ці кошти будуть, обов’язково будуть», - іронізував депутат Юрій Корольчук.

Він запитав, скільки коштів використало підприємство торік, проте Анатолій Гламазда не зміг відповісти на це питання. Також депутат піддав сумніву те, що посеред року, коли Уряду доводиться економити навіть на пенсіонерах, з держбюджету виділять кошти на реалізацію програми для утримання собак.

Зі слів начальника управління фінансів та бюджету Лілії Єлової, коштів на співфінансування цієї програми у міському бюджеті не передбачено. Анатолій Гламазда просив підтримати проект рішення для того, щоб у Міністерстві не могли дорікати міськраді тим, що вона не просила коштів на будівництво притулку для бездомних тварин.

Насамкінець, проект змін до програми члени комісії усе ж підтримали.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: УПІЙМАЛИ ЗЛОВМИСНИКІВ, ЯКІ ПОГРАБУВАЛИ ПРИТУЛОК ДЛЯ СОБАК У ЛУЦЬКУ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus