USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Продан звинуватив Генпрокуратуру у причетності до контрабанди в Одесі

22 Серпня 2018 22:09
Керівника Одеської митниці Олександра Власова відсторонили від виконання обов'язків, на час службового розслідування щодо крадіжки 37 заарештованих контейнерів.

Як повідомив на брифінгу виконувач обов'язків голови Державної фіскальної служби Мирослав Продан, у нього є всі підстави стверджувати, що до даного злочину причетний співробітників Генеральної прокуратури України, передає "Обозреватель".

Він зазначив, що озвучена напередодні Генпрокурором Юрієм Луценком інформація щодо викрадення контейнерів потребує уточнення.

Відповідні органи виявили 100 000 тонн тканини на суму 150 мільйонів доларів без будь-яких документів про походження товару. Це сталося під час розслідування крадіжки з Одеської митниці 37 контейнерів, які раніше були заарештовані фіскалами. Контейнери передали на відповідальне зберігання ТОВ "Віст Сел".

Луценко зазначив, заяви, що нібито викрадення відбулося не з території митниці, а з приватної території, – не відповідають дійсності. Адже усі вантажні автомобілі заїжджали через центральні ворота митниці. Також Юрій Луценко заявляв, що має персональні претензії до Мирослава Продана.

Той натомість заявив, що крадіжка відбулася за участю працівника ГПУ, якого у відомстві покривають.

«У мене є всі підстави стверджувати про причетність до даного злочину співробітників Генеральної прокуратури України. Я звертаюся з заявою в НАБУ про проведення неупередженого розслідування", - повідомив Продан.

"Факт виявлення, арешту та подальших дій відбувався і проводився виключно співробітниками ДФС України. Підкреслюю: виключно співробітниками ДФС України", - сказав він.

Продан підтвердив, що в ході розслідування співробітники ДФС встановили причетність до крадіжки контейнерів групи Амінева-Сердюка. "До речі, останній до цього часу працює в Генеральній прокуратурі... До останнього часу цей співробітник працює, більш того - в підрозділі, що здійснює нагляд за роботою митниці", - уточнив в. о. глави ДФС.

За його даними, у викрадених контейнерах, крім тканини, містилися також техніка, трактори, запчастини та інші товари.

"Ці 37 контейнерів були арештовані. З невідомих для мене причин слідчі прийняли рішення про розміщення їх у складських приміщеннях, а не на митних. Надав у відповідальне зберігання товариству, яке має склад не в зоні діяльності Одеської митниці", – пояснив начальник Одеської митниці Олександр Власов.

Прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган у відповідь оприлюднила відео, на якому зафіксовано крадіжку на Одеській митниці в неробочий час.

Крім того, вона зазначила, що Сергій Сердюк був звільнений з Генпрокуратури в лютому 2018 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
лучанин Показати IP 22 Серпня 2018 23:24
100 тисяч тонн чи 100 тонн?
!!! Показати IP 23 Серпня 2018 09:21
Ого, *ля!!! ОДНІ ПРОКУРОРИ МАСОВО ХВОРІЮТЬ, ПРИ ЧОМУ ВИКЛЮЧНО ПО суду з Кернесом ... Інший, *лять, - дєятель гпушний, виявляється вже поза штатом ... Але ж *ука, він ще працівник ГПУ, тому що не звільнений... ВСЕ ЯК І КОЛИСЬ, - САМІ ЖИРНІ ТЕМИ КРИШУЄ ГПУ!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus