USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Крадіжка акаунтів у соцмережах: як захистити свою сторінку

27 Жовтня 2020 07:00
Хакери почали масово зламувати сторінки користувачів у соціальних мережах. Найчастіше полюють за акаунтами з великою кількістю підписників. Спочатку обліковий запис зламують, а далі – по-різному. За деякі вимагають викуп, деякі очищають від дописів, проте залишають фоловерів, а деякі видаляють повністю.

Як захистити свою сторінку в соціальній мережі? Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Як розповіла дієтолог Мирослава Ульяніна, її сторінку у Facebook зламали досить швидко. Увечері вона отримала від служби підтримки Google повідомлення про те, що в акаунт здійснено вхід із нетипового браузера та місця. Щойно Мирослава захотіла повідомити сервісу, що це не вона, як на пошту прийшли ще два повідомлення про те, що до акаунту змінено поштову скриньку і пароль.

У службі техпідтримки допомогти не змогли і лиш порекомендували створити нову сторінку.

На старій сторінці всі дописи вже видалено, але читачі поки залишаються. За такою схемою акаунти продають різним брендам, які її наповнюють, відразу маючи певну кількість фоловерів.

Так, найчастіше крадуть акаунти з великою кількістю підписників, бізнес-сторінки та акаунти з галочкою.

«Хакери на цьому зароблять. Така собі нині бізнес-модель», – зауважила Мирослава Ульяніна.

Проте є й інші варіанти: хакери можуть вимагати викуп або просто зламувати сторінки на замовлення того, хто хоче помститися чи усунути конкурента.

Є й інші, банальні схеми.

«Якщо на акаунті відомої людини шахрай повідомить про те, що комусь потрібна допомога, і виставить номер своєї картки, то збиратиме кошти собі в кишеню. Це перший варіант. Другий – у підписників можна попросити в борг, наприклад, до ранку 3-5 тис. грн», – розповів приватний детектив Руслан Болгов.

Захиститися від шахраїв не складно. Потрібно мати один пароль до одного акаунту, він має бути складним і складатися з великих і малих літер, символів та цифр. Також варто встановити двоетапну перевірку за допомогою повідомлення на телефон чи поштову скриньку, можна пов’язати акаунти різних соціальних мереж, наприклад Instagram і Facebook. І пам’ятайте головне – соціальні сторінки ви реєструєте через поштову скриньку, тому й поштову скриньку потрібно теж захистити двоетапною ідентифікацією та надійним паролем.

У разі потреби звертайтеся до служби підтримки соціальної мережі, лише там зможуть допомогти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus