USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Краще не мати депутата взагалі, аніж мати депутата-злодія», - Жебрівський

23 Квітня 2010 11:59
І Всеукраїнський з’їзд партії «Українська платформа» відбувся під гаслом «Україна понад усе!». За рік роботи партії її членами стали понад 17 тисяч осіб, причому не лише з Західної України.

Про це повідомила прес-служба партії.

Як зазначив наголосив лідер «Української платформи», народний депутат Павло Жебрівський, їх партія – не «черговий політичний проект під вибори». «Ми не дерибанили бюджет і землю, і ніколи цього не робитимемо. Навпаки, мета партії – зупинити це. До того ж, ми готові відповідати не лише на запитання: «Хто винен?», а й на інші – «Що робити?» і «Як робити?»
Голова партії переконаний, що в Україні потрібно створити Національне бюро розслідувань, куди б увійшли чесні правоохоронці, здатні викривати хабарників у владі.
«Рівень корупції переходить усі межі. Люди вже так змирилися з нею, що чиновник, який не бере хабаря, є для них «білою вороною»…
При цьому Павло Жебрівський наголосив, що не буде миритися з присутністю у лавах «Української платформи» хабарників та злодіїв. «Краще не мати депутата взагалі, аніж мати депутата-злодія!» – сказав він.
«Першочергові завдання партії – це реалізація програми «Української платформи», а також, без сумніву участь у місцевих виборах. Ми ставимо для себе мінімальну планку – здобути перемогу, як мінімум в трьох обласних центрах, трьох обласних радах, хоча б у 15 районних радах. Надіємося, що мінімум 100 наших партійців стануть сільськими та селищними головами» - сказав Павло Жебрівський.

Павло Жебрівський заявив про опозиційність «Української платформи»: «Українська платформа» знаходиться в опозиції до нинішнього президента, нинішнього уряду і коаліції. Проте ми критикуватимемо за дії, а не за те, що хтось комусь не подобається», – підкреслив Павло Жебрівський.
Політик застеріг можновладців від русифікації України і заявив, що в разі продовження такої політики «Українська платформа» не виключає проведення мітингів та акцій протесту.
Що ж до підтримки національного добробуту, то його «Українська Платформа» вбачає у розвитку малого та середнього бізнесу. Сьогодні цей сектор економіки потребує захисту, перш за все, від самої влади, від необґрунтованих перевірок та згубної регуляторної політики. Необхідно впровадити перехід від дозвільної до заявочної форми створення підприємств та недопущення участі бізнесу в тіньових операціях.
Стан економіки напряму залежить також від джерел енергії. Її здешевлення політична сила вбачає в переході на альтернативне джерело – електроенергію та впровадження енергозберігаючих технологій.
Народний депутат вказав на те, що глобальна криза виявила ще одне слабке місце нашої економіки. Близько 60 % українського ВВП залежить від експорту.
На сьогодні його левову частку займає сировина та напівфабрикати. Натомість основа економічної стабільності у великій мірі залежить від експорту готової продукції, експортному пріоритеті для наукоємної продукції та продукції інноваційних розробок, унікальної в своїй основі і через це найбільш конкурентоздатної. А тому, за словами Павла Жебрівського, слід негайно провести інвентаризацію інноваційних розробок та ноу-хау, включаючи розробки з часів СРСР.

«За різними експертними оцінками, масштаби міграційних поїздок українських громадян за кордон коливаються в межах від 4 до 7 млн осіб. При цьому, близько 80% з них працюють нелегально, – сказав на з’їзді голова Волинської обласної організації «Української платформи» Юрій Кобець.
На його думку «потрібно створити такі умови, за яких люди, які змушені працювати за кордоном, поверталися б в Україну, маючи змогу тут забезпечувати собі та своїм рідним гідне життя». Зокрема - поліпшити економічну ситуацію в країні шляхом покращення інвестиційного клімату, умов підприємницької діяльності, а також збільшити кількість добре оплачуваних робочих місць та налагодити доступне кредитування».
Під час проведення Всеукраїнського з’їзду прийняли офіційне звернення партії «Українська платформа» до українського народу. В ньому йдеться: «Ми зобов’язані зрозуміти і виправити власні помилки. Основні, так звані владні, партії проявили свою сутність і безпринципність. Повінь неможливих для виконання обіцянок, постійні маневри з об’єднаннями і роз’єднаннями, переходи депутатів з фракції у фракцію, корупція і казнокрадство беззаперечно доводять – в цих людей немає ні ідеології, ні принципів, ні моралі. Є жадоба влади і наживи. Це мета, і сутність, і практична діяльність. Поки люди цього не зрозуміють і далі голосуватимуть за гарні слова, а не конкретні справи – Україна приречена на поразку. Партія закликає всіх небайдужих громадян до згуртування та об’єднання і каже: «Об’єднання можливе лише на одній платформі – українській».

Довідково


Партія «Українська платформа» належить до національно-демократичних політичних сил. Партія відстоює економічний лібералізм з мінімальним, раціонально обґрунтованим втручанням держави в сферу підприємництва. Партія реалізовує ряд всеукраїнських проектів – «Зорецвіт», «Маленький українець», «Купальські роси», «Добробут власними руками».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
VSC Показати IP 23 Квітня 2010 12:26
Бла-бла-бла
маруся Показати IP 23 Квітня 2010 20:01
хотіла щось написати у стрічку "Своїх новин", а не можна. Як Вам написати? І ще як зареєструватися? Зробіть якийсь вхід, чи що. Приїхати до вас ніяк, я живу не на волині
Юрій Ричук до маруся Показати IP 23 Квітня 2010 23:40
Взагалі то "офіційна презентація" "Своїх новин" буде у понеділок. Поки вони працюють в тестовому режимі, хоча і усі функції уже робочі. Написати дуже просто: треба зареєструватися. Писати у стрічку Своїх новин можуть усі зареєстровані. Детальніше - слідкуйте за анонсами :)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus