USD 39.35 39.65
  • USD 39.35 39.65
  • EUR 39.57 39.70
  • PLN 9.80 10.00

Кращий студент Волині отримає тисячу доларів

5 Жовтня 2011 13:19
Переможець конкурсу «Кращий студент Волині», ім’я якого стане відоме 16 листопада - напередодні Міжнародного дня студента - отримає тисячу доларів та можливість представити край на всеукраїнському рівні.
Про це під час прес-конференції 5 жовтня повідомив керівник оргкомітету Валерій Пельц.
Конкурс відбуватиметься у три етапи. Від 5 жовтня усі бажаючі можуть подавати заявки на електронну адресу або у паперовому вигляді до оргкомітету. Кінцевий термін подання анкет – 1 листопада 2011 року.
Вісімка кращих
До заявки і анкети варто додати відомості про свої навчальні та професійні успіхи – дипломи, подяки, відзнаки. Адже вони, за словами оргкомітету, відіграватимуть роль при визначенні фіналістів.
У заявці варто вказати: на яку саме номінацію претендує студент. Їх цього річ вісім: «студент-громадський діяч», «студент-журналіст», «студент-науковець», «студент-митець», «студент-спортсмен», «студент-підприємець», «студент-дизайнер», «студент-програміст».
Після закінчення прийому анкет компетентне журі у складі 5 чоловік до кожної з номінацій визначить студента переможця кожної з категорій. Вони враховуватимуть дані, які надіслав студент, а також результат особистої зустрічі. За словами Валерія Пельца, студенти повинні бути за середньою успішністю «хорошистами».
Їхні імена будуть відомі вже 8 листопада. Опісля, восьмеро фіналістів матимуть лише тиждень аби підготуватися до фінального конкурсу, який відбудеться 16 листопада у Волинському облмуздрамтеатрі імені Тараса Шевченка. Тут вони змагатимуть за звання «Кращий студент Волині».
Журі буде чесним
Для визначення переможця діятиме журі у складі 5 осіб, яке сформують організатори з тих 40 членів-журі, які визначатимуть фіналістів напередодні. Аби стати переможцем учасники муситимуть зробити відео презентацію, підготувати соціальний проект та взяти участь у інтелектуальному змаганні. Четвертий конкурс поки що організатори тримають у таємниці.
«Студенти змагатимуть у чотирьох конкурсах і люди, глядачі зможуть оцінити дійсно переможця. Оскільки в попередні роки коли проводився конкурс «Студент року», визначали переможця лише члени журі і було багато нарікань, що журі не об’єктивно визначає і так далі. А в цьому році визначаться 8 переможців, а кращі з кращих визначаться на сцені всі реально зможуть оцінити чи дійсно журі правильно визначають переможця», - зазначив Пельц.
Оганізатор зазначив, що всіх на фінал буде безкоштовним за запрошенням. Саме цей конкурс проводиться уперше. Він буде відбірковим до всеукраїнського конкурсу. Раніше відбувався конкурс «Студент року», який торік не відбувся.
Переможець отримає тисячу доларів. Частину грошей вручать вже під час фіналу. Решта – у вигляді стипендій у 500 гривень щомісячно виплачуватимуть протягом року. Фінал всеукраїнський відбудеться в 2012 році.
Змагатися можуть всі
Відмінністю цьогорічного конкурсу, за словами заступника начальника управління сім’ї, молоді та спорту волинської ОДА Ігоря Дмитришина, є те, що брати участь на повноправних умовах можуть студенти вишів та професійно-технічне училищ зі всієї Волині, а не лише Луцька.
Крім того, не обмеженим є вік учасників чи форма навчання (заочна чи стаціонар). Зазначимо, що до конкурсу не допускаються лише студенти-першокурсники, адже поки що не можливо визначити їх навчальну успішність.
Анкети для участі відсилайте за адресою: [email protected] або ж у паперовому варіанті приносьте в обласне управління сім’ї, молоді та спорту волинської облдержадміністрації, що у Луцьку за адресою: вулиця Привокзальна 13-а.

Тетяна ГРІШИНА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
чиновницький попихач Показати IP 5 Жовтня 2011 18:05
Зазвичай, "найрозумніші" діти в чиновників. Вони завжди щось виграють - від путівок в "Артек" до призових місць на різних заходах. Як і, до речі, їхні дружини і коханки. Так станеться і на цей раз.
Владислава Показати IP 7 Жовтня 2011 15:30
Приєднуюся до попереднього коментаря. Могла б запропонувати своїй дочці взяти участь у конкурсі,проте не хочу, щоб дитина в черговий раз зіткнулася з несправедливістю, яка нас оточую. Подібні конкурси організовуються під дітей потрібних людей і не важливо талановиті вони, чи ні. Головне їх батьки при грошах і посадах!
Оргкомітет Показати IP 8 Жовтня 2011 22:02
Самі минулі роки брали участь у конкурсі "Студент року" (проводився зовсім іншими людьми)і не раз стикались із несправидливістю, тому свій вже конкурс вирішили зробити по максимуму відкритим як під час відбіркового етапу, так і у фіналі 16 листопада.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus