USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Краєзнавець презентував першу книгу з історії міста Рожище

21 Червня 2016 09:25
У Рожищенській районній бібліотеці для дітей 17 червня відбулася презентація краєзнавчого видання «Сторінками історії містечка Рожище». Автор книги Леонід Козярчук понад 10 років збирав цікаві факти, невідомі сторінки з минулого в українських і польських архівах. У книзі вміщені старі світлини, які автор збирав по людях, спогади про різні події. Гортаючи сторінки, багато рожищан зараз пізнають на фото своїх родичів, дивуються, що й самі не знали сімейних таємниць.

Перший тираж складає всього 15 примірників. Видати книгу в м’якій обкладинці, але на якісному глянцевому папері допомогло рожищенське підприємство «Цунамі». Книги автор подарував школам і бібліотеці.

Леонід Козярчук розповідає, що зібрав історичні відомості за майже 700-літній вік Рожища. Колись тут була власна флотилія, містечко відвідували шведський король і російський цар. Учасники презентації дізналися багато нового про свій рідний край.

Мер В’ячеслав Поліщук пообіцяв авторові сприяти у виході другого тиражу книги більшим накладом. Краєзнавче дослідження дійсно важливе й особливе, оскільки до сих пір віхи життя Рожища ніхто так ґрунтовно не вивчав і не публікував в ілюстрованому старими фотографіями форматі.

Леонід Козярчук зібрав багато матеріалу не лише про Рожище, а про село Єлизаветин, де народився і живе, ближні до райцентру села. Каже, що інформації вистачить ще не на одну книжку, та друкувати такі некомерційні видання зараз дорого. Сподівається, що міська рада запропонує допомогу, відгукнуться спонсори, щоб жителі Рожищенського району знали історію своїх населених пунктів.
Автор: Ольга ЮЗЕПЧУК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus