USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.55 39.85
  • PLN 9.65 9.85

Країни Балтії приєдналися до декларації G7 на підтримку України

18 Серпня 2023 11:47
Прем’єр-міністри Литви, Латвії та Естонії заявили про приєднання до декларації G7 на підтримку України.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на литовського національного мовника LRT.

У заяві Інгріда Шимоніте, Кріш’яніс Каріньш та Кая Каллас наголошують, що лише членство в НАТО надасть Україні гарантії безпеки та надійне стримування, необхідне для запобігання майбутній агресії з боку експансіоністської Росії.

Глави урядів Литви, Латвії та Естонії висловлюють рішучу підтримку і солідарність з народом і урядом України у захисті свободи, незалежності, суверенітету і територіальної цілісності країни. «Ми визнаємо, що мужня боротьба України допомагає захистити євроатлантичну безпеку та міжнародний порядок, заснований на правилах», – зазначають прем’єр-міністри.

Вони також нагадують про підтримку України з першого дня війни, розв’язаної Росією, і зобов’язуються підтримувати нашу країну до перемоги, сприяючи міжнародним зусиллям із захисту її незалежності, суверенітету, безпеки, демократії та процвітання.

Також зазначається, що на саміті у Вільнюсі члени Альянсу погодилися, що майбутнє України – в НАТО, і країни Балтії продовжуватимуть підтримувати це прагнення. «Членство України в НАТО також значно зміцнить євроатлантичну безпеку і стабільність... Україна продемонструвала, що готова відстоювати наші спільні принципи демократії, свободи особистості та верховенства права, а також робити внесок у безпеку Північноатлантичного регіону», – йдеться у заяві.

Прем’єр-міністри країн Балтії також зобов’язуються співпрацювати з Україною в її зусиллях щодо вступу до Євросоюзу та очікують на початок переговорів з цього питання ще цьогоріч.

Нагадаємо, 11-12 липня у Вільнюсі відбувся саміт НАТО. Лідери країн «Групи семи» (G7) погодили «Спільну декларацію про підтримку України».

Згодом до декларації приєдналися Бельгія, Чехія, Греція, Данія, Фінляндія, Ісландія, Ірландія, Латвія, Нідерланди, Норвегія, Португалія, Румунія, Іспанія, Швеція та Болгарія. Список продовжує поповнюватися.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus