USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Країни Балтії висилають 10 російських дипломатів через війну РФ проти України

18 Березня 2022 21:22
Країни Балтії ухвалили рішення про вислання російських дипломатів. Головна причина – воєнна агресія Росії проти України.

Про це повідомляє Європейська правда.

Латвія та Естонія готові вислати 6 російських дипломатів сумарно, тоді як у Литві це рішення стосується 4 росіян.

Литва

Зокрема, литовські дипломати назвали це рішення стосовно своїх російських колег – актом солідарності з Україною, яка стала жертвою російської агресії. До того ж Литва закликає Російську Федерацію припинити цю війну та страждання людей, вивести свої війська з усієї території України та повернутися до норм міжнародного права.

Естонія

Тоді як в Естонії віцеканцлер з політичних питань МЗС Естонії Рейн Таммсаар повідомив, що дії російських дипломатів, які зобов'язані покинути країну протягом 72 годин, суперечили Віденській конвенції про дипломатичні зносини. Йдеться про те, що троє дипломатів держави-агресора безпосередньо причетні до підриву безпеки Естонії та поширення пропаганди, яка виправдовує напад Росії на Україну.

Крім того, Таммсаар вкотре наголосив очільнику російського посольства, що Естонія підтримує суверенітет і територіальну цілісність України, а також продовжить робити усе, що може, для підтримки України.

Латвія

Глава Міністерства закордонних справ Латвії Едгар Рінкевичс теж вирішив видворити з території країни кількох працівників посольства Росії у Ризі. Наразі йдеться про 3 дипломатів.

Латвійський дипломат повідомив, що головна причина такого кроку – агресія Росії в Україні. Він також додав, що діяльність цих росіян суперечить статусу дипломата.

Як ми писали, МЗС Болгарії оголосило персонами нон грата одразу десять російських дипломатів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus