USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Креативний вікенд: ІТішники у Луцьку борються за призовий фонд

17 Грудня 2016 12:31
Більше двох десятків ІТ-проектів представили на конкурс у Луцьку. Подібні заходи відбуваються лише в чотирьох містах України.

Креативний вікенд EGAP Challenge розпочався у Палаці культури міста Луцька 17-го грудня.

На конкурс представили 23 проекти за напрямками: освіта, агропромисловість, екологія та інфраструктура. Змагаються команди із Луцька, Рівного, Львова, Коломиї, Хмельницького. Призовий фонд конкурсу – 2 мільйони гривень. Кошти розподілять між 12 переможцями, яких визначать не лише у Луцьку, а й Одесі, Дніпрі та Вінниці, де теж відбуваються аналогічні конкурси.

Національний координатор програми EGAP Вʼячеслав Маякін розповідає, що такі заходи дають можливість креативним людям реалізувати свій потенціал.

«Приємно те, що цього року ми бачимо більше команд, ніж торік. Більше того, поліпшується якість проектів, кількість фахівців ІТ. Вони мають можливість позмагатися за призовий фонд та стати учасниками цікавих лекцій. На конкурсі може перемогти кожен, для цього потрібно мати сильну команду, знати чітко, яку проблему хочете вирішити, та запропонувати реальне та ефективне її розвʼязання. Цікаво відзначити те, що зараз найбільш популярна тема освіти. Мабуть, це означає, що насьогодні це болюче питання для багатьох», - говорить Маякін.
Серед тих, хто презентує свої ідеї - вчитель з інформатики Луцької гімназії № 4 імені Модеста Левицького Святослав Тофан.

«Наша команда пропонує сайт та додаток, де централізовано та просто кожен лучанин може розповісти про будь-яку проблему в місті. Приміром, коли йдеш вулицею та бачиш, що на дорозі прорвало воду, ти одразу можеш допомогти – фотографуєш та з координатами завантажуєш фото в додаток. Це займає мінімум часу, не відволікаючись від особистих справ, і можеш зробити корисну справу. Ми показували цей додаток луцьким поліцейським, вони сказали, що додаток дуже корисний», - розповідає педагог.
А розробник сайтів з Києва Євген Везєлєв пропонує новий варіант електронної черги для соціальних структур.

«Наш проект – «Електронна черга». Розробити відкритий програмний код, який можна використовувати для соціальних обʼєктів (військкомати, поліклініки, держустанови). У нас є наміри впроваджувати це у лікарнях Києва. «Електронна черга» дасть можливість онлайн записатись на прийом до спеціаліста, а також проаналізувати, скільки лікарів можуть реально приймати людей. Системи із подібними принципами роботи уже є на ринку, проте їх вартість від 50 тисяч гривень, наш варіант - від 10 тисяч», - презентує ідею Везєлєв.
До слова, захід триватиме два дні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
дідо Показати IP 17 Грудня 2016 13:21
Айтівці, а не калька з совіттської "пєтєушнік". Українською потрібно говорити.
Макс до дідо Показати IP 17 Грудня 2016 15:04
Ты опять из лесу вылезло? я так понимаю словарей у тебя в схроне нету, по этому и слова новые и придумываешь?
відкрите місто Показати IP 17 Грудня 2016 19:51
Святослав Тофан, - такий сайт давно працює, і навіть не один. Відкрите місто - http://opencity.in.ua/issuelist#r=UA07101, комунальний патруль - http://patrol.lutsk.ua/problem/add. По першому перевірено - реально працює, реагують. Чи у вас щось принципово нове?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus