USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Кредит МВФ має підтримувати малий бізнес?

3 Грудня 2008 12:59
Під час розширеного засідання координаційної ради з питань розвитку підприємництва на Волині заступник Луцького міського голови Петро Гоцалюк вніс власні пропозиції щодо фінансової підтримки підприємців на наступні роки. Про це 3 грудня інформує репортер «Волинських Новин».
Пан Гоцалюк вважає, що спрямовувати державні кошти на погашення підприємцям «захмарних» відсотків по банківських кредитах у період економічної кризи недоцільно і неефективно. Адже відсоткова ставка у 2009 році у комерційних банках України може сягати аж 30%.
За словами заступника Луцького міського голови, варто на загальнодержавному рівні визначити 2-3 банки, з якими слід співпрацювати для підтримки малого підприємництва. І туди слід спрямувати певну суму коштів з стабілізаційного кредиту МВФ. Таким чином відсоткова ставка по позиках для підприємців може складати 10%.
Заступник начальника головного управління економіки Волинської ОДА Олександр Блащук порадив Петру Гоцалюку сформулювати свої пропозиції у письмовому вигляді, які потім спрямують центральним владним органам держави.
Довідково:
Під час засідання колегії Волинської обласної ради 13 листопада лідер фракції БЮТ Олександр Свирида зазначив, що на його думку обласний фонд підтримки підприємництва не повинен давати кредити під 12% річних.
Натомість, на думку депутата, потрібно кошти спрямувати на погашення відсоткової ставки за кредитами, взятими підприємцями у комерційних банках. На думку пана Свириди, це дасть змогу реалізувати набагато більше інвестиційних проектів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus