USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Кремль розпалює націоналістичні настрої в Європі, щоб використати їх проти України, – ISW

30 Січня 2024 08:41
Росія активно розпалює неоімперіалістичні та націоналістичні настрої в Європі, щоб вбити клин між Україною та західними союзниками.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Експерти нагадали, що лідер угорської партії «Наша Батьківщина» Ласло Тороцкоі заявив, що Угорщина має претендувати на Закарпатську область України.

Своєю чергою, румунський правий політик Клаудіу Тарзіу заявив, що Румунії необхідно «реінтегрувати» сусідні з Румунією території України, де проживало румунське населення.

Експерти вважають, що російські джерела посилили заяви Тороцкоя і Тарзіу та підкреслили ці ультранаціоналістичні претензії Румунії та Угорщини на українську територію.

Аналітики нагадали, що Росія неодноразово пропонувала ідею «розподілу України» між Росією та Заходом до початку повномасштабного вторгнення.

Однак диктатор Путін та інші керівники російського режиму відновили цей наратив у грудні 2023 року, заявивши, що Україна має історичні «територіальні суперечки» з Польщею, Румунією та Угорщиною, але може зберегти свій «суверенітет», якщо вся країна складатиметься з кордонів Львівської області.

Експерти вважають, що серед націоналістичних європейських фракцій і їхніх власних націоналістичних ідеологій набула популярності концепція «руського міра».

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що лідер угорських ультраправих заявив про претензії на Закарпаття.

Крім того, ми раніше інформували, що лідер ультраправої партії «Альянс єдності Румунії» (AUR) Клаудіу Тарзіу заявив, що хоче анексувати деякі території України в обмін на вихід із НАТО.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Патрiот Показати IP 30 Січня 2024 12:42
От то такой кремль паганий.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus