USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Тіла російських військових спалюють у крематоріях, - СБУ

29 Січня 2015 08:15
Тіла військових РФ, що загинули в зоні АТО, за наказом Генштабу Росії спалюють за допомогою пересувних крематоріїв. Про це розповів голова СБУ Валентин Наливайченко в ефірі "5 каналу", - інформує Українська правда.

З його слів, з 20 по 23 січня за вказівкою Генштабу ЗС РФ на тимчасово підконтрольну терористичним угрупованням територію ввезено 7 мобільних пересувних крематоріїв, змонтованих на шасі автомобілів КАМАЗ.

Наливайченко зазначив, що кожен із цих крематоріїв спалює за добу 8-10 тіл.

Згідно з інформацією, роботу "смертельних печей" координують безпосередньо військові розвідники Росії. Ці "спецкамази" наприкінці 2014 року зафіксували в Ростовській області поблизу державного кордону України.

Наливайченко повідомив, що на гарячу лінію СБУ щодня звертаються десятки російських громадян, які шукають своїх родичів, російських військових, яких направили на територію України.

Він зазначив, що українська влада поводитиметься гуманно і повертатиме матерям російських солдат тіла разом із знайденими документами.

Наливайченко нагадав, що кілька днів тому СБУ публічно висловила готовність передати російській стороні тіло громадянина РФ Андрія Ємельянова.

Однак, як уточнили у прес-службі СБУ, досі консульство Росії не відреагувало на цю пропозицію.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus