USD 39.45 39.78
  • USD 39.45 39.78
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.86

Кремль уперше з 24 лютого визнав поразку: росЗМІ намагаються «відбілити» Путіна, – ISW

14 Вересня 2022 08:22
Російське керівництво визнало поразку ЗС РФ у Харківській області. Чиновники й федеральні ЗМІ активно обговорюють причини невдачі.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни, передає УНІАН.

Аналітики зауважили, що ні після відступу з Київської області, ні після втечі зі Зміїного росіяни не зізнавалися у поразках, повсякчас шукаючи виправдання діям своїх військових.

МО РФ спершу запропонувало аналогічне пояснення й для відступу з Харківщини, проте заяви представників міністерства Шойгу розкритикували самі росіяни.

«Визнання Кремлем поразки є частиною спроб пом'якшити і скерувати критику Путіна на міноборони Росії та військове командування «у формі», – вважають експерти.

Кремлівські ЗМІ зараз працюють над тим, щоб зняти з російського президента будь-яку відповідальність за поразку, замість цього критикуючи оборонне відомство за недостатню поінформованість щодо обстановки на Харківщині.

«Визнання поразки під Харковом показує, що Путін готовий і здатний визнати навіть поразку Росії, принаймні, за деяких обставин, і зосередитися над тим, щоби зняти з себе провину», – пояснюють в Інституті вивчення війни.

Нагадаємо, в ISW заявили, що Україна переламала хід війни на свою користь, але ЗСУ потрібно буде організувати нові атаки, щоб звільнити всі території. Через великі втрати в ході бойових дій значно знизився рівень морально-психологічного стану в підрозділах росіян, сформованих на тимчасово окупованих територіях.

В Інституті вивчення війни вважають, що після успішного контрнаступу українських Збройних сил у Харківській області окупанти не в змозі зміцнити нову лінію фронту. Крім того, в окупантів катастрофічно бракує особового складу. Військове керівництво продовжує пошук охочих воювати серед ув’язнених, зокрема в колоніях Тульської області.

У Міноборони України заявили, що реальна кількість звільнених територій в Харківській області майже вдвічі більше від названих.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ахаха Показати IP 14 Вересня 2022 10:58
щоб відбілити путіна треба на декілька днів замочити його у хлорці.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus