USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Крим повстав проти візиту Тягнибока. ФОТО

8 Січня 2010 12:29
У середу, 6 січня, відбувся перший візит кандидата в президенти, голови ВО «Свобода» Олега Тягнибока до Криму, що спричинив масові акції протесту в Севастополі й Сімферополі.

Об 11:00 в Севастополі Тягнибок планував зустрітися з екіпажем бойового корабля ВМС України. Однак за день до приїзду отримав відмову від командувача ВМС України Ігоря Тенюха, яка аргументувалася тим, що прохання про зустріч було подано надто пізно.

О 12:00 голова ВО «Свобода» мав виступити у міському діловому та культурному центрі (ДКЦ) Севастополя перед виборцями. Ще з ранку будівля центру по периметру була оточена подвійним кордоном міліції. Неподалік також чергували бійці «Беркуту».

По інший бік дороги з 10-тої ранку почали збиратися на пікет противники приїзду Тягнибока до Севастополя, що представляли понад 10 політичних сил та громадських організацій. Зокрема, прибули представники ПСПУ, КПУ, партії «Русский блок», Слов’янської партії, громадських організацій «Российская община Севастополя», «Русское единство», Партії регіонів та російської «Единой России».

Крім прапорів своїх партій, люди тримали російські триколори та лозунги «Фашизм не пройде», «Севастополь проти фашизму», «Адміністраціє, ти чуєш думку городян?», а також скандували «Ганьба!» та «Росія». У пікеті брало участь близько 1,5 тисяч осіб.

Після 12:00 до ДКЦ привезли на автобусах близько 100 прихильників Тягнибока, яких пропустили у будівлю через боковий вхід. Молоді люди закрили обличчя марлевими пов’язками. У приміщенні всіх додатково обшукували представники державної охорони.

Тягнибок прибув пізніше і також зайшов через боковий вхід. На зустрічі, що проходила у напівпорожньому залі, він заявив, що для нейтралізації планів Росії стосовно продовження перебування ЧФ РФ після 2017 року необхідно змінити статус Криму з автономії на область і позбавити Севастополь спеціального статусу.
 

О 14:20 серед пікетувальників пройшла чутка, що зібрання вже закінчилося і його учасники сідають в автобуси. Тоді близько 300 осіб прорвали міліцейський кордон й підбігли до автобусів. Люди кидали каміння, гнилі помідори й мандарини й порозбивали вікна автотранспорту.
 

На допомогу міліції прийшов «Беркут». Шістьох учасників безладів заарештували, але того ж дня відпустили. Прихильників «Свободи» згодом вивели з будівлі боковим входом поодинці.
Ввечері о 18:30 Тягнибок мав виступити у Сімферополі в прямому ефірі ДТРК «Крим», але відмінив цей захід, поїхавши після Севастополя на Південний берег Криму. Там він і відсвяткував Святвечір у родині свого друга.
 

Водночас у Сімферополі біля будівлі ДТРК зібралося близько 600 учасників акції протесту, які планували не допустити його до ефіру. Вони стояли з прапорами кількох політсил та лозунгами «Фашизм не пройде» та «Бандерівські гниди – геть з Криму!» - пише «Новинар». .
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Вінстон Показати IP 8 Січня 2010 13:13
Ну і дибіли! Хочете у московщину? То пиз....те на здоровя! Звільни Україну від москаля!
Igor Показати IP 8 Січня 2010 15:47
OLEG TYAGNUBOK-nash prezudent,prezudent UKRAINU ! Moskal'ski syku v Krumy boyat'sya Tyagnuboka yak vognyu,UKRAINA z TYAGNUBOKOM vidnovut'yadernu zbroyu,komus' ce podobaet'sya chu ni ! Moskali,poizd "Simferopol'-Sevastopol'-Moskva" chekae na vas na vokzali(bez povoroty nazad), moskali,dajte spokijno zhutu Ukraini.
Націоналіст Показати IP 8 Січня 2010 17:42
А на що Тягнибок розраховував? Це відверта провокація з його боку. Ніщо так не обєднує кримчан навколо Януковича як провокаційні візити Тягнибока. Чомусь, коли в Луцьк приїжджав Янукович, то Свобода його не пікетувала, так як партія регіонів пікетувала Тягнибока у Криму. Можливо все тому, що це є ціною отримання фінансової допомоги від Ахметова, а значить і Януковича. Підімявши під себе весь націоналістичний сектор, Тягнибок по суті зрадив його.
Небайдужий Показати IP 9 Січня 2010 13:47
Цікава ситуація: фашисти стоять з лозунгами "фашизм не пройде!"
ігор Показати IP 9 Січня 2010 16:11
Тягнибок ніколи не був бандерівцем, він звичайний провокатор який працює на фсб.
Ладомир Показати IP 10 Січня 2010 03:03
Люди мають право на свою думку, І мають право жити так, як того хочуть але якщо це нікому не заважає! Чого лучани такі стурбовані? Де Крим а де Луцьк? Що у вас (нас) з ними спільного? А Крим реально російський цього не віднімеш, там усі росіяни Ви взагалі читали програму Т я г н и с р а к и? Особливо пункт про комуністів пікантний. І ще до модераторів завуваження. Що це за фраза в попередньому коменті "Moskal'ski syku v Krumy?". А якщо хтось би написав "хохли суки" ви б допустили таку глибоку думку? Чи у ВН гра все таки в одні ворота йде і тут збираються тільки "свої" ?
editor Показати IP 10 Січня 2010 10:47
Так бачиш, твою ж "тягни...у" пропустили? ;-)
Здивований Показати IP 10 Січня 2010 11:15
То я не поняв, що Тягнибок все ж таки точно продався януковичу?
Мантіс Показати IP 10 Січня 2010 11:44
Тягнибоку - респект. А пукінські демонстранти - дурні, бо зробили Олегу безкоштовну рекламу. Тепер українці Криму точно знають за кого голосувати:)
Гражданин Икс Показати IP 10 Січня 2011 13:37
И это всё???!!! А где ярость на лицах и желание крушить поганую руссофобскую мразь???!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus