USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Під стінами Луцької міськради – пікет проти відстрілювання собак . ФОТО. ВІДЕО

27 Лютого 2009 14:31
Біля Луцької міськради влаштували пікет проти відстрілювання бродячих собак. Волинське товариство захисту тварин виступає за більш гуманний спосіб обмеження їхньої кількості у місті – стерилізацію, – повідомляє 27 лютого репортер «Волинських Новин».
 
За словами голови Волинського товариства захисту тварин Дани Новарчук, служба «Спецкомунтранс» порушила усну угоду про заборону відстрілювання безпритульних собак. Як вона стверджує, нещодавно працівники цієї служби у жорстокий спосіб розправились із тваринами біля Варшавського ринку та тролейбусного депо. Крім того, пані Новарчук зазначила, що вбивали не лише дорослих собак, а й маленьких цуценят. Тому товариство подаватиме заяву до міліції та прокуратури, щоб провести розслідування. «Кажуть, що стріляли навіть із рушниць, а цуценят пшикали різними речовинами», – розповіла голова товариства.
 
Тому сьогодні вони організували акцію протесту з вимогами, щоб міська рада підписала папери про заборону відстрілу тварин і натомість зобов’язала службу «Спецкомунтранс» сприяти у відловлюванні собак та їхній стерилізації. Голова товариства розповіла, що вони співпрацюють із білоруськими та німецькими організаціями захисту тварин, які допоможуть у майбутньому в облаштуванні необхідного притулку. Однак перед тим необхідно щонайменше три роки проводити стерилізацію. «Це єдиний метод, який би допоміг і тваринам, і людям; і при цьому він є гуманним», – зауважила Дана Новарчук.
 
Довідково:
 
Під час звіту природоохоронних служб міста про роботу в 2008 році заступник головного лікаря санепідемстанції міста Луцька та Луцького району Володимир Бондарчук наголосив на проблемі притулку для собак, що знаходиться у селі Промінь. За його словами, огорожа установи є досить низькою і тварини тікають звідти. Як наслідок бродячі собаки лишаються в селі та лякають його мешканців.
 
Проте Дана Новарчук назвала цю інформацію чутками. За її словами, зимою вони утримували лише п’ять тварин на прив’язі в утеплених будах. Хоча визнала: вони проводили експеримент та відв’язували собак, проте тварини нікуди не втікали.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анонім Показати IP 27 Лютого 2009 17:50
Мне жалко собак- но, извините, бесконечное гавканье по утрам и ночам под окнами просто уже остопи..ело!!! одной стерилизации мало, ловить, а потом отстреливать, раз хозяева их на улицу выбрасывают.
Луцкий хлопец Показати IP 28 Лютого 2009 13:05
Стерилизовать-гуманно. У меня нет слов. И зачем тогда собаке жить как овощу?.. Когда достроят приют тогда пусть всплывают, а пока надо как-то с ними бороться.
Анонім Показати IP 28 Лютого 2009 14:56
Мені також їх жалко!!! Але дійсно як задовбує, коли ідеш вночі а на тебе налітає 10 дворняг і то не маленьких, їх обов'язково треба відстрілювати, а то так толку не буде!!! А замість того щоб пікетувати кращеб робили шось з собаками!!! Я пітримую відстріл собак, бо вважаю це єдиним виходом із складеної ситуації!!!!!!!!
Небайдужа Показати IP 2 Березня 2009 20:00
Невже Ви думаєте,що відстріл вирішить проблему безпритульних тварин у місті? Як показав багаторічний досвід - відстріл проблеми не вирішує., через місяць на ту саму територію приходить ще більше собак. Лише стерилізація, як показав досвід європейських країн (Німеччина, Польща)може змінити ситуацію з тваринами у місті.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus