USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.85 9.95

Кримчани відмовляються від російського громадянства

6 Квітня 2014 08:01
Черги охочих зберегти українське громадянство в Криму збільшуються. Про це розповіла Радіо Свобода одна з перших кримчанок, яка залишила собі українське громадянство, Єлизавета Богуцька.

«Коли я приїхала у Федеральну міграційну службу, виявилося, що я була чи то другого, чи то третього у черзі бажаючих відмовитися від російського громадянства. На сьогоднішній день черга налічує вже понад 137 осіб», – зазначає Єлизавета Богуцька. Зі слів кримчанки, яка зберегла собі українське громадянство, щоб залишитись громадянином України, потрібно потрапити у Федеральну міграційну службу і написати заяву про відмову від російського громадянства. Якщо у вас є неповнолітні діти і ви не хочете, щоб вони були громадянами Росії, то ви вписуєте їх у спеціальну графу заяви. У такому випадку з досягненням повноліття вони отримають українське громадянство.


Богуцька додає, що такі Федеральні пункти міграційної служби відкриті в дуже обмеженій кількості. По одному в Сімферополі, Білогірську та Бахчисараї. Тобто всі пункти знаходяться в радіусі 40 кілометрів від Сімферополя, в той час як у Феодосії та Керчі перебуває велика група людей, які не хочуть бути громадянами Росії. А після 18 квітня можливості відмовитися від російського громадянства вже не буде і кримчани автоматично стануть громадянами Росії. Це велика проблема для людей, які знаходяться за межами півострова. Той, хто не зможе самостійно прийти до міграційної служби, може відправити туди листа з повідомленням. Вкласти в нього бланк заяви, додати копію свого паспорта, а якщо є неповнолітні діти – копії свідоцтва про народження дітей. Тоді вам за зворотною адресою буде вислана довідка, що ваша заява прийнята. І ця довідка буде говорити, що ви вже не громадянин Росії. Головне, відправити листа до 18 квітня, наголошує Єлизавета Богуцька.


Кримчанка вважає, що всі ці перепони з підтвердженням українського громадянства будуються виключно для того, щоб в результаті можна було сказати, що тільки три відсотки жителів півострова захотіли залишитися у складі України. Крім того, за словами Єлизавети Богуцької, багато кримчан кажуть, що не підуть отримувати російський паспорт. Але навіть у цьому випадку за всіма правовими актами вони будуть громадянами Росії.

Для написання заяви про небажання брати російське громадянство кримчанам дали місяць. Цей термін збігає 18 квітня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 32
Патриот Показати IP 6 Квітня 2014 08:31
Бла-бла-бла...
.антон Показати IP 6 Квітня 2014 09:01
патріоти але чому влада українська не змогла захистити їх коли проходив Рефеендум а сиділи собі в Києві
ось так до .антон Показати IP 6 Квітня 2014 10:06
Тому, що спеціально здавали Крим і тепер під цим прикриттям списують всі свої гріхи і невдачі!
НЕЛУЧАНИН до ось так Показати IP 6 Квітня 2014 19:21
і чого ж ти, розумнику , не поїхав у крим захищати інтереси України ?
Тата Показати IP 6 Квітня 2014 09:22
Брехня!Я живу в Крыму,хто не захочет стать гражданином России будут депортированы в годовой срок на Украину.И очередей отказников от российского гражданства нет.Не нужно людям врать.Без гражданства России невозможно будет и работать на территории Крыма и России.И пенсии тоже никто вам не выдаст без российского паспорта.Так что не нужно обманывать людей.
ЗМІй Показати IP 6 Квітня 2014 10:03
А хіба може правду говорити "Радіо Свобода", яке фінансується з США?! Людей взагалі не зрозуміло за кого приймають! У Криму одна якась жінка щось розповіла, а вони підносять, як типове явище, їх-же туди не пускають, от і вигадують новини! А ось про дії нинішньої "влади" тиша ... То як їм можна вірити?! Зрозуміло на кого і під кого працюють подібни інформагенції!
Західняк до ЗМІй Показати IP 6 Квітня 2014 10:10
вали на х... в свій Крим і здихай там від голоду, якого милого ти робиш тут
Анонім до Західняк Показати IP 6 Квітня 2014 10:15
РС це взагалі, я ще давно помітив що в них все однобоко на жаль в Україні альтернативи немає всі або залякані або проплачені, є тільки інтернет з ютобом.
НЕЛУЧАНИН до Анонім Показати IP 6 Квітня 2014 22:47
те, що ти проплачений, ніхто не сумнівається
крымчанин до Західняк Показати IP 6 Квітня 2014 10:25
Собаки лают, а караван идет...!!!:)))
? до Західняк Показати IP 6 Квітня 2014 14:54
Від голоду тут будемо здихати ми. Золотовалютний запас вивезений і в державі більше підкріплення надрукованим гривням немає! В Криму пенсії зараз отримують в 2 рази більші ніж мали на Україні. Навіть якщо в них ціни на все зростут в 2 рази, то вони з голоду не здохнуть, так як будуть мати той рівень життя, який мали і до березня 2014р. А от в нас рівень життя щоденно падає. За місяць часу, аби не раніше, ми опинимося в 90-х роках, тільки без запасів і майна СРСР, тобто в повній жо3,14!
Olha Показати IP 6 Квітня 2014 10:04
Був би Янукович ,то все можна було б вирішити.Знаю як.З Хунтою не можливо,бо вони тримаються за владу і не підуть зараз на розпуск ВР.А цей парламент абсолютно не спроможний прийняти потрібні закони.
Bohdan до Olha Показати IP 6 Квітня 2014 10:30
Та вони ще гірші від минулих!!! НацГвардію створили навмисно, щоб при можливості, відстрілювати тих, хто буде не згідний з їхніми діями, це ж зрозуміло що і до чого!!!
Українець до Olha Показати IP 6 Квітня 2014 20:59
"В Криму пенсії зараз отримують в 2 рази більші ніж мали на Україні." Угу, забули вказати лише про те, що в 2 рази більше у російських рублях, які самі по собі дешевші, ніж гривня.
Західняк Показати IP 6 Квітня 2014 10:14
коментар було видалено
BBC Показати IP 6 Квітня 2014 10:37
А що ж вони такі "правдиві" не розкажуть людям, що Наливайченко брехав на прес-конференції з приводу вбивств на Майдані? Жодних фото, відео, аудіо... доказів не представив, а відео де Пашинський з Парубієм снайперки з майдану вивозять і це прямий доказ і бачив весь світ то тиша?! Кому ви локшину вішаєте? Навіть діти у таке не повірять!!! "Радіо Свобода"? Ні! Ви "Радіо Америка"!!!
НЕЛУЧАНИН до BBC Показати IP 6 Квітня 2014 22:50
покажеш відео, де Пашинський з Парубієм снайперки з майдану вивозять ?
Вінстон Показати IP 6 Квітня 2014 11:28
Люди, шо таке? Одні москалі на сайті пишуть. Почитавши коменти можна зрозуміти що України як держави нема!!!!!!! Хто хоче в крим чи московщину.... дорога зелена. Валіть!
Черчиль до Вінстон Показати IP 6 Квітня 2014 12:08
Ну от ще одне підтвердження того, як люди сприймають демократію, свободу слова, взагалі вільне висловлювання!:) Якщо думають і висловлюють свою думку яка не співпадає з думкою таких як "Вінстон" - то відразу москаль?! Я Українець і пишаюсь цим, але ніколи не погоджусь з тим, що мені хтось буде брехати, рота затикати і не буде давати мені вільно говорити, писати те, що я сам особисто думаю!!! Я не людина зі стада і маю своє бачення і такі люди як Янукович, Яценюк, Турчинов, Тягнибок, Тимошенко... не мають права керувати країною в якій я народився, де живуть мої діти і де, сподіваюсь, мене і поховають!!! Слава Україні!!!
ага до Черчиль Показати IP 6 Квітня 2014 12:34
а хто ж тоді має право керувати країною?
блабла до ага Показати IP 6 Квітня 2014 12:36
Но точно не евреї і не американські пастори!!!:)
бугага до ага Показати IP 6 Квітня 2014 12:42
Ти мабуть у 2004-му ще під стіл пішки ходив і на каку буба казав, якщо готовий вислужуватись перед американсько-еуропейськими ставлениками, а не обрати дійсно патріота-українця!!!
Olha до Вінстон Показати IP 6 Квітня 2014 12:49
Розчарую Вас.Я-УКРАЇНКА,громадянка України,бандерівка в душі,для якої УКРАЇНА ПОНАД УСЕ.Я не хочу ,щоб з моєї України робили Африку.Зневажали її вибір.Нав'язували маріонетковий уряд і бандитів.Багатьом не подобався Янукович,але він НАШ сукін син,і на легітимних виборах люди вибрали того,кого хотіли б.І не виключено,що знову могли б вибрати Януковича.Бо на сьогодні від тих ,хто йде в президенти,Янукович як організатор і господарник на три голови вищий.Янукович зробив би справжню децентралізацію влади.Тобто ,центр не зміг би вже красти так як Тимошенко-все ,що бачила.
Анонім до Вінстон Показати IP 6 Квітня 2014 13:56
А України вже й нема-залишилась західна бандерлогія
Українець! до Вінстон Показати IP 6 Квітня 2014 14:59
Слухай, америкосе вали краще в свою америку, або до свого корінного народу http://ru.wikipedia.org/wiki/%CD%E8%E6%ED%FF%FF_%C0%E2%F1%F2%F0%E8%FF і залиш Україну та українців в спокої. Чемодан, вокзал - (Канада, Австрія, США тощо)!
Вінстон до Українець! Показати IP 6 Квітня 2014 15:07
Зрадістю
НЕЛУЧАНИН до Українець! Показати IP 6 Квітня 2014 22:52
ти не українець, ти холуй кацапський
НЕЛУЧАНИН до Вінстон Показати IP 6 Квітня 2014 22:51
та це навіть не москалі, це тролі проплачені
Вінстон Показати IP 6 Квітня 2014 15:06
Ну ну. Дивитеся лише у своє корито, а маштабно ви усі взагалі не бачите. Весь світ підримує нас, а ВИ як свині ганите Україну, чим і надаєте перевагу московщині.
Opal до Вінстон Показати IP 6 Квітня 2014 17:39
Кому ти тут байки розповідаєш?:) Тобі може вже зеньки засліпили зелені папірці з дядею Семом, що так глобально все "бачиш" у своєму кориті?:)))
Микола Показати IP 6 Квітня 2014 16:17
коментар було видалено
Керчанин Показати IP 7 Квітня 2014 13:16
Привет Волинь! У меня о тебе осталось теплое воспоминание. После политических катаклизмов оказался на территории РФ. Украинский паспорт сдавать не надо, т.е. получается двойное гражданство. Кому надо - поправки в паспорт можно внести на территории Украины, даже в Луцке.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus