USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Міноборони України відмежувалося від вибухів на аеродромі в Криму

10 Серпня 2022 08:05
Міністерству оборони України не відома причина вибухів та пожежі на території аеродрому «Саки» поблизу Новофедорівки в окупованому Росією Криму.

Про це повідомили у Міністерстві оборони України.

«Щодо пожежі на території аеродрому «Саки» в районі населеного пункту Новофедорівка у тимчасово окупованому Росією Криму. Міноборони України не може встановити причину займання, однак вкотре нагадує про правила пожежної безпеки та заборону куріння у невстановлених місцях», – йдеться у заяві відомства.

Як зазначили, факт пожежі може бути використаний країною-терористом в інформаційній війні. Не виключаємо, що окупанти «випадково» знайдуть якісь характерні «шеврон», «візитівку» чи навіть «ДНК».

Читати ще: В окупованому Криму пролунали вибухи біля військового аеродрому: що відомо

Міноборони закликало зберігати спокій та вірити Збройним силам України.

Як інформує Українська правда, натомість, як зазначають в американському Інституті дослідження війни, Кремль не звинувачує Україну в ударах по аеродрому в Новофедорівці в Криму, бо це стало б свідченням неефективності російських систем ППО, як уже відбулося з потопленням російського крейсера «Москва».

«Одночасність вибухів на двох різних об’єктах, ймовірно, виключає офіційну російську версію випадкової пожежі, але не виключає ні диверсії, ні далекобійного ракетного удару», – йдеться у повідомленні.

ISW пише, що Україна могла модифікувати свої ракети «Нептун» для використання в наземних цілях (як це зробили росіяни з протикорабельними та зенітними ракетами), але нині немає жодних доказів, які б підтверджували цю гіпотезу.

Нагадаємо, коли українськими протикорабельними ракетами «Нептун» вразили ракетний крейсер «Москва» Чорноморського флоту РФ, Міноборони Росії заявило, що там «здетонував боєзапас».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Янеробот Показати IP 10 Серпня 2022 11:04
може б кацапи трохи пришвидшились і повзривали всі свої склади з боєприпасами? бо вже всім нам надоїли, чого вони теляться.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus